Önümüzdeki ay tanıtılacak olan üç yeni Nokia modeli ile akıllı telefon pazarına damgasını vurmayı hedefleyen HMD Global oldukça iddialı geliyor.

HMD Global, ExpectMore etiketiyle birlikte, 5 Aralık Çarşamba günü Dubai‘de bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Şirket burada yapacağı etkinlik ile birlikte 3 yeni Nokia modelinin tanıtılacağı müjdesini de verdi.

Bu cihazların ismi sır gibi saklanıyorken, yayınlanan rapora göre HMD Global bu etkinlikte sırasıyla Nokia 8.1, 7.1 Plus ve mütevazi özellikleriyle ön plana çıkan Nokia 2.1 Plus modeli bizleri karşılayacak.

Kullanıcıların gözü kulağı HMD Global’in yakın zaman içerisinde tanıtacağı 5 arka kameralı Nokia 9 modelindeyken, teknoloji devinden oldukça konuşulacak bir hamle geldi. Şimdilik HMD Global amiral gemisini ne zaman tanıtacağı bilinmiyor. Ancak yapılan sızıntılardan da görebileceğimiz üzere 5 arka kameralı amiral gemisi akıllı telefon pazarında tüm dengeleri bozacağı ön görülüyor.

Nokia 8.1 özellikleri nasıl olacak?

HMD Global ile yeniden hayatımıza giren Nokia yeni modellerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. 8.1 modeliyle yeniden bambaşka bir model ile karşımıza çıkacak olan teknoloji devi adından oldukça söz ettirecek.

Geçtiğimiz ay Geekbench testinde ortaya çıkan 8.1 modeli, Qualcomm’un yeni nesil işlemcilerinden 8 çekirdekli 1.71 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 710‘dan gücünü alacak.

Android 9.0 Pie ile çalışacak olan akıllı telefon, 4 GB RAM’e sahip. Ancak tahmin edilenlere göre modelde 6 GB RAM seçeneği de yer alacak.

Nokia 7.1 Plus  özellikleri neler sunuyor!

7.1 Plus halihazırda, Nokia X7 adıyla satışta. Bu modelini global olarak lanse edecek olan teknoloji devi,  6.18 inç büyüklüğünde ekrana ve orta segmentin en güçlü işlemcisine sahip olan bir cihaz ile karşımıza çıkacak.

X7’nin 6.18 inç büyüklüğündeki çentikli ekranı Full HD+ yani 1080 x 2280 piksel çözünürlük sunuyor. 500 nit parlaklık ve 1500:1 kontrast sunan bu ekran, NTSC renk gamutunun yüzde 96’sını kapsarken, DCI-P3 desteğine sahip.

4 GB / 6 GB RAM seçenekleri sunan akıllı telefon depolama tarafında ise 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki seçenek sunuyor. Android 8.1 Oreo ile kutudan çıkan ve Android 9 Pie’ye güncellenecek olan cihaz, Snapdragon 710‘dan güç alıyor.

10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen, sekiz çekirdekli bir işlemci olan SD710, 2.2 GHz seviyesine ulaşabiliyor. Sekiz adet özelleştirilmiş Kryo 360 çekirdeğinin yer aldığı işlemci, Adreno 616 GPU‘ya ve X15 LTE modeme ev sahipliği yapıyor.

2.1 Plus modeli için beklenen özellikler!

Geçtiğimiz ay ortaya çıkan sızıntı ile birlikte HMD Global giriş seviyesine uygun fiyatlı bir model ile de karşımıza çıkacağı iddia edilmişti. Yapılan sızıntıya göre  2.1 Plus, Snapdragon 425 çipsetinden gücünü alacak. 5.5 inçlik bir ekrana sahip olan model 1 GB RAM kapasitesine ve 16 GB bir dahili hafıza ile kullanıcıları karşılayacak.

Bunun haricinde ise Android Oreo 8.1 ile kutudan çıkacak olan giriş seviyesindeki telefon, uygun fiyata akıllı telefon sahibi olmak isteyen kullanıcıların bu arzusunu gerçekleştirmesine yardımcı olacak.(Shiftdelete)