PayU ve UPT’nin birlikte hayata geçirdiği “Nakit Öde” servisiyle artık son kullanıcılar, online mağazalardan aldıkları ürünlere ait alışveriş tutarını; kredi kartı, banka kartı veya kapıda ödeme hizmetini kullanmadan doğrudan nakit ödeyebilecek. “Nakit Öde” isimli bu yeni servisle internet alışverişlerinde kredi kartı, banka kartı veya kapıda ödeme gibi seçenekleri tercih etmeyen son kullanıcıların online mağazalardan alışveriş yapabilmesi hedefleniyor.

Online satış mağazalarından alınan ürünlere ait alışveriş bedeli için Türkiye’nin ulaşılması en zor köşelerinde dahi bulunan PTT ya da UPT şubelerinden nakit ödeme imkanı sunan bu hizmetle son kullanıcılar, herhangi bir kart ya da hesap bilgisi gerekmeksizin internet üzerinden nakit ödemeyle alışveriş yapabiliyor.

“E-TİCARET DÜNYASINDA BARİYERLERİ BİR BİR YIKACAĞIZ”

PayU Türkiye Ülke Direktörü Emre Güzer, “Nakit Öde” servisiyle ilgili şu bilgileri veriyor:

“Uzun süredir üye işyerlerinin sadece online dünyada değil her alanda ödeme ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak ve asıl işleri olan ticaretlerine odaklanmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Türkiye’de e-ticaretin gerek büyüklük gerekse hizmet kalitesi açısından, gelişmiş ülkelerdeki e-ticaret sektörüyle boy ölçüşebilecek seviyelere gelmesini amaçlıyoruz. Bu amaçla birçok araştırma yapıyoruz. Yaptığımız araştırmalar sayesinde Türkiye’de online alışverişlerin önündeki bariyerleri en ayrıntılı şekilde ortaya çıkardık. Bu yeni ödeme hizmetiyle bu bariyerlerden birini yıkıyoruz. Ülkemizde e-ticaret kapasitesinin, ödeme sistemleri sektöründeki oyuncuların işbirlikleri ile gerçek potansiyelini ortaya koyabileceğine inanıyoruz. Kendi bölgelerinde ve hizmet alanlarında lider olan banka ve finansal kuruluşlarla 222 ülkeye ve 400 binden fazla ödeme noktasına ulaşan UPT Ödeme Hizmetleri’yle birlikte e-ticaret dünyasında taşları yerinden oynatacak böylesi bir işbirliğine imza atmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. ‘Nakit Öde’ servisinin öncelikle Azerbaycan olmak üzere yurtdışında yaygınlaştırılması için de çalışmalarımızı başlattık. Gelecekte e-ticaret dünyasındaki bariyerleri ödeme sistemlerinin gücüyle bir bir yıkmaya devam ettiğimize şahit olacaksınız.”

“KAPIDA ÖDEMEDEN ÇOK DAHA PRATİK BİR ÇÖZÜM”

UPT Ödeme Hizmetleri CEO’su Erol Ulu ise dünyada 100 binden fazla üye işyerine 250’den farklı lokal ödeme yöntemi sunan, Türkiye’de ise 5.000'den fazla aktif işletmeyle çalışan PayU ile birlikte Türkiye’nin ekonomisine büyük bir katma değer katacak bu işbirliğini gerçekleştirmiş olmalarından memnuniyet duyduklarını ifade ediyor. Ulu, “Bu hizmetle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. ‘Nakit Öde’ kartı olmayan veya kartla işlem yapmak istemeyen müşterilere yönelik kapıda ödemeden çok daha pratik bir çözüm. Kaldı ki kapıda ödeme işlemlerinde de çoğu kez kredi kartı isteniyor. Ancak bizim çözümümüz tamamen nakit para ödemesine yönelik. UPT ve PTT şubelerinin bulunduğu her yerde yani Türkiye’nin her noktasında ödeme yapmak mümkün” diyor.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

E-ticaret dünyasına güvenilir ve kolay nakit ödeme imkanı sunan sistem oldukça basit bir şekilde işliyor. Sisteme kayıtlı bir internet sitesinden alışveriş yapan müşteri sepetini oluşturduktan sonra ödeme adımında “Nakit Öde” seçeneğini seçiyor. Ardından kendisine bir referans numarası verilerek en yakın UPT/PTT noktasından ödeme yapabileceği bilgisi iletiliyor. Müşteri 72 saat içinde alışveriş tutarını ödeyerek alışveriş işlemini tamamladığında ürünün satın alındığı siteye ödeme yapıldığı bilgisi anında verilerek kargonun müşteriye gönderilmesi sağlanıyor.

KURULUM BEDELİ YOK, SABİT ÜCRET YOK

“Nakit Öde” servisini kullanmak isteyen işyerleri için ise oldukça düşük bir komisyon dışında ek maliyet bulunmuyor. Ek bir kurulum bedeli ya da sabit ücret ödemeksizin sadece işlem başına yüzde 0.5 + KDV komisyon ödeyen tüm şirketler sisteme dâhil olabiliyor. Sisteme üye olmak isteyen veya ayrıntılı bilgi almak isteyen işyerlerinin bilgi@payu.com.tr adresine e-posta göndermesi ise yeterli.