Katlanabilir telefonlar ile birlikte yeni bir pazar alanı yaratacak olan Samsung ve Huawei gibi firmaların arasına şimdide Oppo dahil oluyor. Şirket tarafından yapılan açıklama ile birlikte geçtiğimiz hafta gün yüzüne çıkartılan katlanabilir telefon patentini doğruladı ve sıcağı sıcağına merakla beklenen tarih açıklandı.

Haziran ayında Gizmochina tarafından yayınlanan rapor ile birlikte, Oppo’nun katlanabilir telefonu için almış olduğu patent gözler önüne serilmişti.

Yaşanılan bu gelişmenin ardından ise geçtiğimiz haftada katlanabilir telefon modeli için resmi bir patent başvurusunda bulunan Oppo, bugün ise devrimsel nitelikteki telefon modeli üzerinde çalıştığını doğruladı ve hemen ardından merakla beklenen tarihi açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, 25 Şubat’ta başlayacak olan MWC 2019 etkinliğinde Huawei ve Samsung‘un haricinde bir katlanabilir akıllı telefon modeli de Oppotarafından tanıtılacağı müjdelendi.

Henüz geliştirilme sürecinde olan devrimsel nitelikteki telefonun donanımsal özellikleri ve fiyatı hakkında ne yazık ki resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat, Samsung’un Geliştiriciler Konferansı’nda olduğu gibi Oppo, söz konusu geliştirdiği bu telefonu, bizlere konsept bir cihazla birlikte tanıtacağı düşünülüyor.

Tüm bunların haricinde ise Oppo‘nun ardından Vivo ve OnePlus‘ın da benzer bir tasarım ile birlikte katlanabilir telefon pazarına giriş yapacağını da tahmin ediliyor.(Shiftdelete)