Riot Games, ABD'nin Los Angeles'ta düzenlenecek League of Legends video oyunu turnuvasına katılacak oyunculara profesyonel atletlere verilen türde vize vereceğini açıkladı. Bilgisayar oyuncuları tarihte böylece ilk kez sporcularla eş tutulmuş olacak. Böylece uluslararası bilgisayar oyuncularının ABD'deki turnuvalara kolayca katılımı sağlanmış olacak.
Vize sürecinin de çok daha kolay olacağını açıklan Riot Games eSports Müdürü Nick Allen, bunun büyük bir şey olduğunu söyledi. Popüler online PC oyunu League of Legends global bir oyun ve 5 milyonu aktif 40 milyon oyuncuya hitap ediyor. Los Angeles'taki Staples Center'da yapılacak finaller için 20 bin kişinin gelmesi bekleniyor.
Daha önce StarCraft II gibi oyunlar için düzenlenen turnuvalarda vize problemleri yaşanmış ve birçok oyuncu ABD'ye giriş yapamamıştı. ABD sporculara 0-1 ve P-1 vizesi veriyor. O-1 vizesi şöhretli sporculara, P-1 ise diğer sporculara veriliyor. Uygulamanın League of Legends turnuvasıyla sınırlı kalıp kalmayacağı henüz bilinmiyor.