1990’lı yılların ünlü çizgi filmi Pokemon’un mobil telefonlar için geliştirilen oyunu olan Pokemon Go’da hedef, sokaklar ‘gizlenen’ Pokemon karaktrelerini cep telefonu ile avlamak... Kullanıcılar akıllı telefonlarının konum bilgisi ve kamerasını kullanarak sokaklarda Pokemon yakalayıp karakterlerinin seviyesini artırıyor. Pokemonların yanı sıra yakalanması oldukça zor olan mitolojik karakterleri de bularak deneyim puanı ile güç seviyesini artıran ve üst seviyelere ulaşan kullanıcılar, hesaplarını internet üzerinden satışa çıkarıp kazanç da sağlıyor.

23. seviye Pokemon Go hesabını 3 bin 500 liradan satışa çıkaran 29 yaşındaki Ali Yıldız, dünyanın her yerinde bu şekilde para kazanan kullanıcılar olduğunu anımstarak daha önce de oyun hesaplarını internet üzerinden satışa çıkardığını dile getirdi. Şu ana kadar oyun hesaplarını satarak 15 bin lira kazandığını belirten Yıldız, “80 yaşıma da gelsem oyun oynamaya devam ederim herhalde. Online oyun oynamak benim ikinci bir mesleğim oldu” dedi.  

Bir başka kullanıcı, 23 yaşındaki Çağrı Çetin ise 23. seviye karakterini hesabında fazla Pokemon olmadığı için 150 liradan sattığını belirtti.

Bilişim uzmanı Okan Dedeoğlu ise üst seviye karakterlerinin bir zaman değeri olduğunu belirterek, “Sonuçta bir karakteri geliştirmek için aylarca, yıllarca uğraşılıyor. Bu kendine ait bir eşyayı istediğine, istediği fiyattan satmak gibi” yorumunu yaptı.

Kaynak-Milliyet