Siber tehlikelerden korunmayı hedefleyen Rusya dünyadan bağımsız internet ağı üzerinde yaptığı bir dizi testin başarı ile sonuçlandığını açıkladı.

Geçen kasımda Rusya, Amerika Birleşik Devletleri'nin 'agresif' olarak nitelediği siber güvenlik stratejisine yanıt olarak bağımsız internet yasası yürürlüğe sokmuştu.

Pazartesi günü devlet kurumları, güvenlik hizmetleri, iletişim operatörleri, mesajlaşma servisleri ve e-posta sağlayıcıları üzerinde yapılan denemelerin başarıyla sonuçlandığı ve ülkenin herhangi bir nedenden dolayı internetsiz kalması durumunda ülke içinde internet hizmetinin devam edeceği açıklandı.

"Hedefimiz tüm Rus topraklarında hangi şartlarda olursa olsun kesintisiz internet sağlamaktır" diyen İletişim Bakanı yardımcısı Aleksey Sokolov, "Testlerin sonuçları, devlet kurumlarının ve iletişim operatörlerinin tehditlere etkili bir şekilde yanıt vermeye ve internet ile iletişimin etkili bir şekilde çalışmasını sağlamaya hazır olduğunu gösterdi" dedi.

İletişim Bakanlığı, Başkan Vladimir Putin tarafından incelenecek testin sonuçları hakkında bir rapor da hazırlayacak.

Rusya'nın siber tehlikelerden korunmayı hedefleyen bağımsız internet ağına yönelik yasa yürürlüğe kasım başında girdi. Yeni düzenlemeyle, kullanıcı bilgileri detaylı şekilde kayıt altına alınacak. Fakat yasayla sansürün sertleşeceği eleştirileri var. (Euronews)