Özellikle 8 GB gibi düşük dahili depolama alanına sahip olan cihazlarda uygulamaların kapladığı alandan tasarruf ediliyor.

Samsung’dan Android Pie ile uyarlanabilir depolama müjdesi!

Tabi, bu işlem düşük okuma yazma hızlarına sahip bir hafıza kartı ile kullanılırsa uygulamaların açılış süreleri oldukça uzuyor. Bu nedenle başta Samsung olmak üzere birçok akıllı telefon üreticisi, giriş seviyesi telefonlarında yer verdiği bu özelliği, amiral gemisi seviyesindeki akıllı telefonlarında ön plana çıkarmıyor.

Zira, kullanıcıların taktığı hafıza kartları, cihazların yüksek okuma / yazma hızına sahip dahili depolama alanları yanında yavaş kalıyor. Ancak, Android Pie güncellemesi ile birlikte bu durumun değişeceği ve şirketin Galaxy S8 ve daha üstü amiral gemi modellerini uyarlanabilir depolama alanı özelliği ile buluşturacağı ortaya çıktı.

Test yazılımlarında ortaya çıkan uyarlanabilir depolama alanı özelliğine kullanıcıların ne kadar ihtiyaç duyacağı ise tartışmaya açık bir konu. Zira, Samsung’un amiral gemi modellerinde depolama alanı 64 GB’dan başlıyor. Tabi, bu özellik büyük boyutlu dosyaları depolayan kullanıcıların yüzünü güldürecek.