Son dönemde radikal değişikliklere gitmeye hazırlandığı ve bu kapsamda bazı akıllı telefon serilerini sonlandıracağı konuşulan Samsung’un Galaxy P ailesini duyurmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Bu seri Galaxy S10’a büyük darbe vuracak.

Önemli yeniliklerin Galaxy S10’a saklandığı herkes tarafından bilinir hale geldi. Onuncu yıla özel olan bu Galaxy modelinin arkada üç kamera ve ekrandan parmak izi gibi özellikler ile Samsung için ilkleri gerçekleştirmesi bekleniyordu.

Ancak, düşünüldüğü gibi olmadı ve geçtiğimiz günlerde tanıtılan Galaxy A7 2018, Samsung’un üç arka kameraya ev sahipliği yapan ilk akıllı telefonu oldu.

Galaxy P30 serisi ekrandan parmak izi okuyabilecek!

SamMobile’a göre haberin başında bahsettiğimiz Galaxy P30 ve Galaxy P30+, Samsung’un ekrandan parmak izi okuyabilen ilk telefonları olacak. Görüşüne göre Samsung amiral gemisi modelinden önce bu özellikleri test etmek istiyor.

Tuhaf olan ise bu cihazların LCD ekrana sahip olacağının belirtilmesi. Ekrandan parmak izi okuma teknolojisinin LCD ekranlar ile pek uyumlu olmadığı bilinir.

Bazı kaynaklar Galaxy P30 serisinde LCD ekran kullanılma nedeninin uygun fiyatı sağlamak olduğunu belirtiyor.

Çin’e özel olacağı iddia edilen Galaxy P30 ailesinin önümüzdeki ay tanıtılması bekleniyor. Dikkat çeken bir detay ise, geçtiğimiz haftalarda Motorola’nın iPhone X‘e benzeyen Moto P30 isimli bir modeli Çin’de tanıtması oldu.