Samsung'a aynı nedenler yüzünde açılan ilk dava değil. Samsung'un yasal ekibinin mahkemede küçük şirketi ekibini yeneceği ve bu yüzden IP hırsızlığı konusunda çok fazla korkmadığı iddia ediliyor.

Kablosuz şarj teknolojiyle tanınmış bir şirket olan NuCurrent, Samsung’a, fikri mülkiyetlerini çaldıkları gerekçesiyle dava açtı. Samsung, daha önce de benzer sebeplerle birkaç dava ile karşı karşıya kalmıştı. 

NuCurrent, kablosuz şarj teknolojisine odaklanan Chicago merkezli bir şirket. Şirket, hızlı ve verimli kablosuz şarj hızları sunmak için yeni bir yöntem geliştirdi ve Samsung'la teknolojiyi lisanslama hakkında konuştu. Samsung, NuCurrent ekibini Güney Kore'ye davet etti. Burada iki şirketin, teknolojinin nasıl çalıştığını ve şirketin akıllı telefonlarında kullanıldığında Samsung'a nasıl fayda sağlayabileceğini gösteren toplantı yaptılar.

Toplantı NuCurrent tarafından başarılı kabul edildi. Samsung, Galaxy S ve Galaxy Note telefonlarında NuCurrent teknolojisini kullanmaya büyük ilgi gösterdi. Ancak NuCurrent, ortaklık yetkilisi olarak durduğu için Samsung tarafından giderek hayal kırıklığına uğradı. Ardından Samsung, Galaxy S7, Galaxy S8 ve diğer üst düzey amiral gemilerinde bir lisanslama anlaşma yapmadan bu teknolojiyi sundu.

Şimdi, NuCurrent fikri mülkiyet haklarından dolayı Samsung'a dava açıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, irketin kendi özel bilgilerini kötüye kullanılmasını önlemek, Samsung’un teknolojilerini kötüye kullanarak NuCurrent’in itibarına zarar vermesini engellemek ve Samsung’un yasadışı davranışlarından kaynaklanan zararlarından dolayı dava açıldı. (Onur Binay/Milliyet)