Dün Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüklerindeki çalışmalarını vurgulayan yeni raporlar ortaya çıkmıştı. Ancak Apple AR teknolojileri konusunda çalışan tek firma değil gibi duruyor. Bugün yakın zamanda tanıtılacağı iddia edilen Samsung artırılmış gerçeklik gözlüğü patenti Galaxy Club tarafından sızdırıldı.

Samsung’un Apple’a göre daha deneyimli olduğu artırılmış gerçeklik teknolojileri, henüz kullanıcıların rahat kullanabileceği ürünler haline gelemedi. Fakat Samsung’un yeni patentine ve çıkan rapolara göre, bu gözlükler hem küçülecek hem de oyun, video, resim gibi amaçların yanı sıra daha farklı, günlük ihtiyaçlara yönelik amaçlarla kullanılacak.

Samsung’un bu patent ile Google Smart Glasses projesindeki akıllı gözlüklere benzer bir gözlük üretmesi bekleniyor. Yani şirket, kullanıcıların günlük aktivitelerinde kullanabilecekleri ve AR’dan sonuna kadar yararlanabilecekleri daha taşınabilir ve kullanışlı gözlükler üretilebilir.

Patent raporlarına göre, bu AR gözlüğünün kendisi her bir göz için bir tane olmak üzere iki ayrı ekran sunacak. Sağ tarafına doğru uzanan kablo ile kulaklığı bir başka bir cihaza bağlayabileceksiniz. Ayrıca gözlük kenarlarında işlemcileri ve diğer dahili bileşenleri barındıracak bir modül ile gelecek.

Samsung’un geçmişteki artırılmış gerçeklik deneyimine haritalar, bildirimler ve buna benzer daha fazla özellik sunan bu yeni gözlüklerle devam edecek gibi duruyor. Bu gözlüklerin çıkış tarihi ve diğer teknik detayları konusunda net bilgiler olmasa da önümüzdeki yıl tanıtılma ihtimali oldukça yüksek gözüküyor.