Teknoloji devi Samsung son zamanlarda sürekli cep telefonu ve tabletleri ile gündemdeydi ve elektronik ürünleri arka planda kalmıştı. Ancak şirket kavisli ekrana sahip yeni OLED TV modelini satışa sundu.

Şirket kavisli ekrana sahip OLED TV modelinin ilk prototipi bu senenin başında ABD LAs Vegas’da düzenlenen CES 2013 Tüketici Elektroniği Fuarı‘nda tanıtmıştı. O zamandan bu yana Samsung cephesinden fiyat ve çıkış tarihi hakkında bilgi gelmemişti. 55 inç ekrana sahip olan bu eğlence cihazı 13 bin dolar gibi bir fiyat etiketi taşıyor. Üst düzey görüntü kalitesini arayanlar için yeni bir soluk anlamına gelen bu TV seti Samsung’un “Kusursuz TV” sözünün de gerçeğe dönüşmüş hâli olarak nitelendiriliyor, her bir ekran üzerinde sıfır sayıda ölü piksel bulunuyor. Samsung’un bu kavisli ve yeterince büyük OLED TV’sini izleyenler, ekran üzerindeki her bir nokta göze hemen hemen aynı uzaklıkta bulunacağı için, görüntülerden daha fazla etkilenecek. Kavisli yapı sayesinde düz ekranlarda köşelere bakılınca gözlenen bozulmanın da önüne geçilmiş oluyor.

Samsung’un kavisli OLED TV’si dün itibarıyla Güney Kore’de piyasaya çıktı. LG’nin benzer ürünüyle aynı fiyat bandından satılan kavisli OLED TV’nin uluslararası pazarlara ne zaman gireceği konusuna henüz bir bilgi verilmedi.