Galaxy S8'in, fiziksel Home düğmesini tarihe gömebileceği uzun zamandır konuşuluyor. Ancak bu noktada önemli bir sorun ortaya çıkıyor: Parmak izi okuyucu nereye koyulacak?

Samsung'un parmak izi okuyucu sensörlerini daha önce de üreten Synaptics'in yeni duyurusu, bu soruya adeta cevap veriyor. Yeni Synaptics FS9100 optik parmak izi okuyucu, 1mm camın altına yerleştirildiğinde bile, yüksek çözünürlüklü parmak izi taraması yapabiliyor. Bu da, parmak izi sensörü için ayrı bir düğmenin varlığını gereksiz hale getiriyor.

Camın altına yerleştirilmek için tasarlanan yeni sensör, muhtemelen telefonlarda yine ekranın alt kısmında kendine yer bulacak. Ancak bu kez, dışarıdan bakıldığında varlığı hiç belli olmayacak. Sadece cama dokunmak, parmak izinin okunması için yeterli olacak. Synaptics, yeni sensörün, ıslak parmaklarda ortaya çıkan tarama zorluklarından da etkilenmediğini söylüyor.

Tabii ki bu yeni sensörün, gerçekten Galaxy S8'de bulunacağını söylemek şimdilik mümkün değil. Ancak Samsung ve Synaptics'in uzun süreli işbirliği düşünüldüğünde, Galaxy S8'in home düğmesine yer vermemesi ve bunun yerine camın altına yerleştirilecek yeni FS9100 sensör ile gelmesi kimse için sürpriz olmamalı.