Nokia'nın Intel ile geliştirdiği MeeGo açık kaynak mobil işletim sistemi projesinden çekilmesinin ardından Samsung projeye dahil olmuş ve Tizen adıyla devam etmeye başlamıştı. Bada işletim sistemini de Tizen'e dahil eden Samsung'un bu yıl için iki akıllı telefon modeli hazırladığı gündeme gelmişti.
Samsung'dan üst düzey yönetici ve Tizen Technical Steering Group ortak başkanı Jong-Deok Choi, San Francisco'daki Tizen geliştirici konferansında Tizen'li ürünlerin "çok yakında" ortaya çıkacağını söyledi. NTT DoCoMo global pazarlama direktörü Roy Sugimura, Samsung'un ilk Tizen'li cebini 2013'ün ikinci yarısında piyasaya sürmeyi planladıklarını söyledi. Tizen'li cep çıkarmayı planlayan sağlayıcılar arasında Orange da var. Orange, Tizen'le çalışan cebini "okula dönüş döneminde" piyasaya sürmeyi planlıyor.
Yeni ortaya çıkan Tizen 2.1, geliştiricilerine göre kullanıma ve üzerinde uygulamaya geliştirmeye hazır durumda. Tizen 2.1'de hata onarımları ve API geliştirmelerinin dışında Content Security Policy 1.0 desteği, W3C için Navigation Timing spesifikasyonları, web ve doğal uygulamalar için geliştirilmiş IDE'ler ve fazlası var. Samsung’un geçen hafta internete sızan Galaxy S2 benzeri GT-I8800 model numarasına sahip bir cihazda Tizen 2.1 Magnolia işletim sistemi sürümü çalıştığı görülüyor. Sızdırılan görsellerdeki yazılımın  Android'e pek benzemediği konuşuluyor. Bakalım Samsung, Tizen tabanlı cihazlarıyla bizi şaşırtacak mı?