Güney Koreli teknoloji devi Samsung geçtiğimiz ay içerisinde yeni amiral gemisi Galaxy Note10'u duyurdu. Samsung, Galaxy Note10 için düzenlediği etkinlikte yeni oyun akış hizmeti olan "PlayGalaxy Link"e de ayrı bir parantez açtı. Samsung'un bu yeni hizmeti, teknoloji devinin Microsoft ve Valve'ın oyun akış hizmetlerinin bir benzerini yayınlayacağını ortaya çıkarmış oldu.

Şimdiyse Samsung, yeni oyun akış hizmetini kullanıcıların hizmetine sundu. Şimdilik beta sürecinde hizmete sunulan PlayGalaxy Link hem Windows hem de Galaxy Store üzerinden indirebiliyor.

Samsung'un yeni akış hizmeti, tıpkı Microsoft ve Valve'ın oyun platformunda sunduğu gibi bilgisayarınızda olan oyunları telefonunuz üzerinden oynamanıza imkan tanıyor. Ancak şunu açıkça söylemek gerekiyor ki Samsung'un yeni hizmetini aktif olarak kullanabilmek için, ciddi anlamda güçlü bir bilgisayarınızın olması gerekiyor. Çünkü Samsung'a göre bu hizmetin bilgisayarınızdan kullanılabilmesi için sistem özelliklerinizin 8 GB RAM, en az bir Nvidia GeForce GTX 1060 veya AMD Radeon 550 ve bir Intel Core i5 işlemcinizin olması gerekiyor.

PlayGalaxy Link'i otomatik bir sistemle hizmete sunan Samsung, uygulamanın doğrudan bilgisayarınızdaki oyunları taramasıyla işe koyuluyor. Ancak olası durumlara karşı PlayGalaxy Link, kullanıcıların manuel olarak oyun eklemesine de imkan sağlıyor.

Samsung'un yeni akış hizmeti PlayGalaxy Link'in bir de dezavantajlı yanı bulunuyor. Bu da PlayGalaxy Link'in şu an için sadece Galaxy Note10 ve Galaxy Note10+ modellerine destek sunması. Başka bir deyişle şu an için bir Galaxy Note10 veya Galaxy Note10+ sahibi değilseniz, Samsung'un yeni oyun akış hizmetinden faydalanamıyorsunuz. Ancak teknoloji devi, ilerleyen dönemlerde bu hizmetin kapsamının genişleyeceğini ve daha çok cihazın, PlayGalaxy Link desteğine sahip olacağını söyledi.