ABD'nin Kuzey Kore'yi hedef alan siber suçlamalarına Kuzey Kore Dışişleri yetkilisinden cevap geldi "Daha önce de bir dizi durumda net olarak belirttiğimiz gibi siber saldırıyla alakamız yok" dedi.

'BU ABSÜRT SUÇLAMALARA HER VAKADA YANIT VERME İHTİYACI DUYMUYORUZ'

Beyaz Saray yetkilisi: WannaCry siber saldırılarının arkasında Kuzey Kore var
Sözcü açıklamasında "ABD'nin bu absürt suçlamalarına her vakada yanıt verme ihtiyacı duymuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Suçlamanın Kuzey Kore'ye yönelik ciddi bir siyasi provokasyon olduğunu ifade eden sözcü Pyongyang'ın bunu asla hoş görmeyeceğini de vurguladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Tom Bassert, iki gün önce WannaCry fidye yazılımı saldırısının arkasında Pyongyang'ın olduğu söylemişyi.

Wall Street Journal gazetesine konuyla ilgili bir makale yazan Bossert "Saldırı yaygındı ve milyarlarca dolara mal oldu. Ve Kuzey Kore doğrudan sorumlu" ifadesini kullanmıştı.

12 Mayıs Cuma günü başlayan WannaCry siber saldırısı sadece 1 günde 150'den fazla ülkede 230.000 bilgisayara bulaşmıştı.

Aralarında hastane ve bankaların da olduüu birçok şirket ve kuruluşu olumsuz etkileyen saldırılarda bilgisayarına WannaCry virüsü bulaşan kişilerden bilgilerini geri kurtarmaları karşılığında Bitcoin olarak 300 dolardan 600 dolara varan fidyeler istenmişti.