Endüstri Mühendisi Baki Can Feyiz ile Makine Mühendisi Ari Bostan tarafından 2015 yılında İstanbul’ da kurulan yüzde 100 yerli sermayeli, yönetim danışmanlığı ve teknoloji şirketi TrueNord, şirketlerin karmaşık problemlerini çözme konusunda kendisini ispatlamış yaklaşımı ve dijital teknoloji alanındaki yetkinlikleri sayesinde müşterileri için artı değer yaratıyor. TrueNord, çalışan bağlılığını ve mutluluğunu üst seviyede tutmayı hedefleyen işletmeler için geçtiğimiz aylarda ise kendi alanında bir ilk olan yeni bir dijital ürünü PulseCheck’i hizmete sundu.

TrueNord, işletmelerin karmaşık problemlerini çözme konusunda kendisini ispatlamış yaklaşımı ve dijital teknoloji alanındaki yetkinlikleri sayesinde müşterileri için artı değer yarattığına dikkat çeken Baki Can Feyiz, “Başta hizmet sektörü ve özel sermaye şirketleri olmak üzere, otomotiv, savunma, dayanıklı tüketim ürünleri, enerji, hızlı tüketim ürünleri sanayilerinde rekabet eden şirketler ile çalışıyoruz.” dedi.

Genç bir şirket olmalarına rağmen 10 kişilik danışman ekibine ulaştıklarını ifade eden Feyiz sözlerini şöyle sürdürdü: “Şirketimizin danışmanları strateji, organizasyon, süreç ve teknoloji bileşenlerini birleştirerek sürdürülebilir performans iyileştirmesi sağlıyor. Danışmanlık hizmetlerimiz uygulama odaklı olup, kârlılık ve büyümeye etki ederken, “analitik ve teknoloji çözümleri” danışmanlığı ile tamamlayıcı ve ihtiyaca yönelik dijital çözümler sunuyoruz.”

İK alanında mobil ürün

TrueNord’un 2018 yılı başında müşterilerine tanıtmaya başladığı dijital İK alanındaki mobil ürünü PulseCheck ile Dünya’nın en büyük şirketlerinin kritik ihtiyaçlarına yenilikçi bir çözüm geliştirdiğini ve bu uygulamanın İK dünyasında devrim niteliğinde görülebileceğini, www.truenord.com ve www.pulsecheck-3e.com internet adreslerinden istenilen her bilgiye ulaşılabildiğini ifade eden Feyiz, “TrueNord analitik ve teknoloji alanında kendi özgün yazılım platformlarının yanında iki küresel çözüm ortağının da Türkiye temsilcisi konumunda. Bu ortaklardan ilki yapay zeka ve büyük veri analitiği konusunda uzman Senseta, bir diğeri ise uçtan uca tedarik zinciri optimizasyon çözümleri sunan JDA.” dedi.

“Uygulama birçok problem için anlık önlem almaya imkan sağlıyor”

Ari Bostan ise Pulscheck’ in işletmelere sunduğu temel modüller ve özelliklerini anlatırken, “Duygu Durum Modülü” ve “Geri Bildirim Modülü” adı altında iki özelliğin IK dünyasında büyük ses getirdiğini belirtti.
“Duygu Durum Modülü” sayesinde, organizasyondaki bir eylerin kendilerini anlık olarak nedenleriyle birlikte ifade edebildiğini ifade eden Bostan, “Ayrıca, PulseCheck ile çalışanların duygu durumlarına göre mutluluk trendi takip edilebilmekte ve kişisel, fonksiyonel, lokasyon veya şirket bazlı olarak izlenebilmekte. Elde edilen verilerle otomatik eskalasyon mekanizmalarını devreye alınıp, birçok problem için pro-aktif önlemler alınabiliyor.” dedi.
“Geri Bildirim Modülü”nün ise iki kısımdan oluştuğunu anlatan Bostan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biri geri bildirim verme ve bir diğeri ise geri bildirim isteme. Uygulama, geri bildirim verme modülü çalışanlara birbirilerini anlık ve bir konuya istinaden veya genel olarak değerlendirme imkanı veriyor. Ek olarak çalışan bir veya daha fazla çalışma arkadaşından yapmış olduğu herhangi bir çalışma için yine anlık olarak çok kolay bir şekilde geri bildirim isteyebilmekte.”

“Müşteri ihtiyaçlarına göre fonksiyonlarımızı zenginleştiriyoruz”

TrueNord’un önümüzdeki aylarda müşterilerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hem mevcut fonksiyonları zenginleştirmek hem de yeni fonksiyon ve modüller eklemeyi planladığını ifade eden Baki Can Feyiz, “TrueNord, PulseCheck’in sağlayacağı verinin analiz edilip, değerlendirilmesinin, işletmelerde fark yaratacak aksiyon ve kararları belirlemeye, bu yolla bağlı çalışan oranında artış sağlanmasını hedefleniyor. PulseCheck, App Store ve Google Store’da mevcut, PulseCheck TrueNord olarak aranabilir, ancak kullanıcıların aplikasyonu indirip kullanmaları TrueNord tarafından işletmeye has yapılacak özelleştirme ve işletmeye sağlanacak aktivasyon koduyla mümkün. TrueNord, IK alanında fark ve değer yaratacak bir dijitalleşme hedefi olan işletmelere PulseCheck’i tanıtmakta kararlı bir şekilde ilerliyor.” dedi.