TikTok gibi platformların daha popüler hale gelmesinin ardından Snapchat ilk çıktığı yıllardaki popülerliğini koruyamasa da, hala büyük bir kullanıcı kitlesine sahip. Spotify da bunu varsayarak geç kalınmış bir özelliği duyurdu.

Artık Spotify ile en sevdiğiniz müzikleri ve podcast‘leri Snapchat üzerinden paylaşabileceksiniz. Yeni entegrasyon, bir çırpıda dinlemekte olduğunuz şeyi sorunsuz bir şekilde paylaşabileceğiniz anlamına geliyor aslında mantık Instagram hikayesi paylaşımı ile birebir aynı.

Ayrıca bir şarkı, albüm, çalma listesi veya podcast paylaşıyor olmanız farketmiyor. Spotify üzerinden istediğiniz şeyi kolaylıkla paylaşabiliyorsunuz. Aslında müzik yayıncısı bu konuya oldukça özen gösteriyor. Geçtiğimiz haftalarda da Facebook hikayelerinde paylaşma seçeneğini uygulamaya entegre etmişti.

Spotify uygulamasında paylaşmak istediğiniz içeriği açın. Sağ üstteki üç nokta sekmesine dokunun ve “Paylaş” a tıklayın. Açılır menüden Snapchat‘i seçin. Snapchat, dahil olan albüm resmiyle birlikte yeni bir Snap açar. Daha sonra Snap’inizi düzenleyin ve arkadaşlarınıza gönderin.

Bu sıralar Snapchat‘in de yeni planlar içerisinde olduğu söyleniyor. Henüz net bir şey olmasa da uygulama bambaşka bir halde karşımıza çıkabilir.