Sinema endüstrisinde bir süredir kullanılan yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojisi deepfake, son dönemde internette yayınlanan videolar ile gündeme gelmeye başladı. Kötü niyetli kişilerin elinde korkutucu bir teknolojiye dönüşebilen deepfake, bir yüzün başka birinin yüzüyle değiştirilebilmesini sağlıyor. 

Özellikle kamuoyunun yakından tanıdığı ünlü isimleri hedef alan bu manipülatif videolar, o kadar profesyonel bir şekilde yapılıyor ki, gerçek olup olmadığı konusunda tereddüte düşünüyorsunuz. Deepfake videolarının internetteki yaygınlığının her geçen gün arttığı bugünlerde Snapchat, kendi deepfake videonuzu yapabileceğiniz yeni bir özelliği platforma dahil etmeye hazırlanıyor.

Snapchat’in Cameo adını verdiği özelliği, deepfake teknolojisinin light sürümü olarak nitelendirebiliriz. Şirket, yaklaşan özelliği teknik olarak açıklamamasına rağmen Fransa'daki bazı Snapchat kullanıcıları söz konusu özelliğe erişmeye başladı. Konuya ilişkin TechCrunch’a bir açıklamada bulunan şirket, Cameo özelliğini doğruladı ve bazı uluslararası pazarlarda test edildiğini belirtti.

Görünüşe göre Snapchat’in yeni özelliğini ilk önce selfienizi çekerek kullanmaya başlıyorsunuz. Sonra kendiniz için bir erkek veya kadın vücut tipi seçiyorsunuz. Şu an için mevcut olan tek vücut tipleri bunlar; ancak test süreci boyunca bu konuda bazı yenilikler görebiliriz.

TechCrunch'a göre yeni özellik yayınlandığında Bitmoji düğmesine dokunarak Cameo’ya erişebileceksiniz. Uygulama, her şey ayarlandıktan sonra görüntüleri bir araya getirerek nispeten inandırıcı görünen kısa formlu video klipler yaratacak. Şimdilik özellik hakkında bildiklerimiz bu kadar. Snapchat cephesinden konuya ilişkin yeni detaylar geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.