Dünya çapında 170 bini aşkın çalışana sahip tüketici elektroniği sektörünün devi Sony’nin “Pazarlama Hizmetleri”, “Çeviri ve Lokalizasyon, “İnsan Kaynakları” ile “Planlama ve Geliştirme” olmak üzere dört ana başlıkta hizmet ve danışmanlık veren Küresel İş Hizmetleri, İngiltere merkezli Sony Avrupa‘nın (Sony Europe) bir parçası ve Türkiye’den yönetiliyor.
2005 yılında, küçük bir pazarlama destek ekibi olarak kurulan Sony Küresel İş Hizmetleri, 8 yılda, sayısı 73’e varan büyük bir ekip haline geliyor. Türkiye merkezli bu birim, bugün “Geleceği Şekillendiriyoruz” sloganıyla Amerika, Latin Amerika, Avrupa ve Asya bölgelerinde, Sony Electronics, Sony Computer Entertainment, Sony Music, Sony PlayStation, ve Sony Pictures şirketlerine destek hizmetleri sağlıyor.
Türkiye’nin Sony dünyasında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Sony Küresel İş Hizmetleri Genel Müdürü Benjamin Moseley, “İstanbul merkezli Sony Global Business Services (GBS), farklı uzmanlık alanlarında Sony içinde servis veren köklü bir organizasyon. Ofisin İstanbul’da konumlandırılması, Avrupa operasyonlarında ve küresel sorumluluklarında GBS’nin önemli bir merkez haline gelmesinde büyük rol oynadı. İstanbul, coğrafi avantajlarının yanı sıra takımımız için aradığımız yetkinliklerdeki potansiyel adayları içinde barındıran önemli bir metropol. Eğitim düzeyi yüksek, genç ve yaratıcı fikirlerin hâkim olduğu organizasyonumuz sayesinde Sony’ye her geçen gün daha fazla katma değer sağlıyoruz”
Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz
Benjamin Moseley, “Gelecekte de, Sony olarak verimli ve sürdürülebilir gelişime olan inancımızla, genç nüfusuyla çok önemli bir potansiyel taşıyan Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda inanıyorum ki gelecek bizim için fırsatlarla dolu ve çok daha parlak olacak” diyor.
Mimar Argun Ateş’in tasarımı ve çalışanların yaratıcılığıyla ekiplerin ihtiyaçları doğrultusunda ortaya konulan enerji dolu, renkli GBS Ofisi rahatlamaya ve yeni fikirlerin ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Ofisin getirdiği yenilikler ve esnek toplantı mekânları, iş verimini ve çalışma arzusunu arttıran nitelikte. Coğrafi konumu, çalışma arkadaşları ve ofis ortamının bir araya gelişi ile ortaya çıkan sinerji sayesinde GBS’nin benzerine rastlanmayan bir organizasyon olduğu açıkça görülüyor.
Paylaşılan Hizmetler iş modeli sayesinde yüzde 46’ya varan maliyet tasarrufu
Sony Küresel İş Hizmetleri, 80’lerin başından itibaren özel sektörde görülmeye başlanan ve günümüzün popüler iş stratejisi haline gelen “Paylaşılan Hizmetler” (Shared Services) iş modeli ile çalışıyor. Paylaşılan hizmetler modeli, farklı lokasyonlarda veya farklı departmanlarda yürütülen fonksiyonların tek merkezde toplanması ile maliyetlerin düşürülmesi ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi konseptine dayanıyor. Şirketler, bu iş modeli sayesinde süreçlerini, prosedürlerini ve operasyonlarını standardize ederek ölçek ekonomisinin faydalarından yararlanıyor. İngiliz Mali Müşavirler Odası’na göre Amerikan Fortune 500 şirketlerinin yüzde 30’undan fazlası bu iş modeli ile hizmet sunarken, bazı birimlerde insan gücü açısından yüzde 30, giderler açısından yüzde 46’ya varan tasarruf sağlandığı gözleniyor.