Futbol ve konser gibi etkinliklerde fiziki bilet yerine cep telefonuyla geçiş sağlayan Tixbox, Türkiye’ye geldi. Hedef büyük kulüplerle mekanları platforma dahil etmek.
Tixbox, etkinlik ve eğlence organizasyonları için online bilet satışı gerçekleştiren bir platform. Dubai merkezli Alchemy Project bünyesindeki Tixbox, Türkiye dışında Brezilya, Katar ve Dubai’de faaliyet gösteriyor.
En düşük işlem ücreti ve yüksek online alışveriş güvenliği iddiasıyla Türk pazarına giren Tixbox, eğlence ve etkinlik organizasyonlarında kullanıcıların fiziki bilet değil cep telefonları vasıtasıyla barkodlu giriş yapmasını sağlıyor.
 
Brezilya ile benzer
 
Özellikle hızlı ve güvenli geçişlerin önem kazandığı maç, konser gibi etkinliklerde tercih edilen platform olmayı hedefleyen Tixbox, bu çerçevede Fenerbahçe, Galatasaray gibi futbol kulüpleriyle ve 21 Ocak’ta Zorlu’da sahnelenecek olan Cats Müzikali gibi organizasyonlar için görüşmelerini sürdürüyor.
Yurtdışındaki organizasyon veya rezervasyonlar için de Tixbox üzerinden kişiye özel hizmetler sunulacak.
Tixbox Genel Müdürü Fabio Rein, Türkiye’nin dünyada pozitif büyüyen birkaç ülkeden biri olduğunu belirterek, “Türkiye de Brezilya gibi krizden etkilenmeyen ülkelerden biri... Pazar büyüyor, İstanbul büyüleyici bir şehir. İnsanlar dışarı çıkıyor, geziyor, eğleniyor. Türk insanı da Brezilyalılar gibi futbola çok düşkün... Bunlar da pazara girmemiz için mükemmel bileşimler” dedi.
 
Güvenli giriş olacak
 
Brezilya’daki futbol kulüpleriyle çalıştıklarını kaydeden Rein, “Birçok kulüp biletlerini bizim platform üzerinden satıyor. Fiziki bilet yerine cep telefonlarına giriş kodunu gönderiyoruz. Böylece futbolseverler stadyuma güvenli ve hızlı bir şekilde cep telefonuyla giriyor. Türkiye’de de bu sistemi uygulamak istiyoruz. Başta büyük kulüpler olmak üzere tüm kulüplerle temasa geçtik. Kulüplerin işini kolaylaştıracağız. Hem güvenli hem hızlı giriş sağlayacağız” diye konuştu.
 
Türkiye’de servis ücretleri çok yüksek
 
Fabio Rein, işe ve hizmete göre kar marjı koyacaklarını ve bunun da pazardaki en düşük marjlar olacağını söyledi. Rein, “Türkiye’de servis hizmetleri çok yüksek. Brezilya ve diğer ülkelerde müşteriden bu kadar yüksek kar marjları alınmıyor. Biz yüzde 5’ler civarında çok düşük kar marjlarıyla çalışacağız. Biz operasyonel maliyetimizi karşılayacak ücreti alacağız” dedi.
 
Fazla oyuncu iyidir
 
Biletix ile rekabeti de değerlendiren Fabio Rein, “Pazarda çok oyuncu olması rekabet açısından olumlu... Ne kadar çok organizasyon gelirse İstanbul’a hepimiz için daha çok iş anlamına gelir. Hem biz hem rakiplerimiz kazanır” dedi.
 
Yatırımda sınırımız yok
 
Zaman ve yatırım konusunda kendilerine sınır koymadıklarını anlatan Fabio Rein, yurtdışında 60-70 bin kişilik organizasyonlarda bu sistemi uyguladıklarını, İstanbul’da da herhangi bir sorun yaşayacaklarını düşünmediklerini vurguladı. Sadece İstanbul değil Ankara, İzmir gibi illere dönük projeleri de olduğunu dile getiren Rein, şöyle devam etti:
“Biz sadece bilet değil online çözüm de sunan bir platformuz. Program değişikliği olduğunda birkaç saat içinde yeniden organizasyonu yapabilecek güçteyiz. Bizim en büyük farkımız gücü müşteriye vermemiz. Seçimi sisteme bırakmıyoruz, müşteri koltuğunu kendi seçiyor. Herhangi bir havuza dahil olmuyor.”
Necla Dalan / Vatan