Samsung Uzun süredir konuşulan "Galaxy Gear" adlı akıllı saati ile akıllı telefonu "Galaxy Note 3"ü için Almanya'nın başkenti Berlin'deki IFA Teknoloji Fuarı ile New York'ta eş zamanlı tanıtım programı yapıldı.
Güney Koreli Samsung'un New York programı, ünlü Times Meydanı'nda oluşturulan platformda gerçekleşti.
Fuarda herkesin merakla beklediği Samsung'un akıllı saati Galaxy Gear, dahili kamera ve hoparlör sistemiyle bir saat olmanın dışında kullanıcıların Android işletim sistemli Samsung Galaxy model telefonlarla uyumlu çalışıyor. Samsung akıllı saatin giyilebilir teknoloji olması nedeniyle modaya önem vermiş, altı farklı renkli Galaxy Gear'i kullanıcıların beğenisine sundu.

Mesaj, e-postalar aynı anda Galaxy Gear ekranında
Akıllı saat Galaxy Gear ve Android işletim sistemli Samsung telefon arasındaki bağlantının kurulmasının ardından Galaxy Gear kullanıcıları gelen aramalar, kısa mesajlar, e-postalar ve diğer uyarılardan haberdar ediyor.
Kullanıcılar böylelikle telefonlarını cebinden çıkarmadan gelen aramaları cevaplayabiliyor, mesaj ve e-postalarına bakabiliyor.
Telefonumu bul
Glaxy Gear ile eşleşmiş Android telefonunu kaybeden kullanıcılar Galaxy Gear’da bulunan ”telefonumu bul” özelliği sayesinde telefonlarının nerede olduğunu saatlerini kullanarak bulabilecek.
Galaxy Gear’da bulunan otomatik kilit özelliği, 1.5 metrelik bir mesafeden akıllı telefonu kontrol etmesini sağlıyor.
Ses kontrol
Kullanıcılar Samsung’un S Voice özelliği sayesinde Galaxy Gear’da sesli komutları kullanabilecek. Aynı anda hem mikrofon hem de kulaklık işlevi gören Galaxy Gear sayesinde kullanıcılar elleri dolu olsa dahi telefon görüşmelerini sıkıntıya girmeden gerçekleştirebilecek.
Samsung'dan eş zamanlı tanıtım
1.6 inç 320 x 320 piksel çözünürlüğünde bir OLED ekranı olan akıllı saatin kordonunda 1.9 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklama özellikli, 10 saniyeye kadar 720p kalitede video çekebilen kamera bulunuyor.
Saatin 4 GB'lık dahili depolama alanı ile dikkati çekiyor.
Tanıtımı yapılan diğer ürün Galaxy Note 3 ise 13 megapiksel çözünürlüğündeki kamerası, yenilenen kalem sistemi ve microSD kart desteğiyle ön plana çıkıyor.
Arka kapağı deri kaplama olan cihaz full HD video kaydı yapabiliyor.
Optimize olarak çalışabilecek olan Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear, 25 Eylül'de 140 ülkede satışa sunulacak.
Samsung'un "Galaxy Gear" adlı akıllı saati ile akıllı telefonu "Galaxy Note 3"ü için Almanya'nın başkenti Berlin'deki IFA Teknoloji Fuarı ile New York'ta eş zamanlı tanıtım programı yapıldı.