Toyota T-HR3, Asimo gibi yıllardır geliştirme aşamasında bulunuyor. Kısa süre önce üçüncü jenerasyonuyla karşımıza çıkan robot, artık bizim kadar hassas hareket edebiliyor. 1.54 metre uzunluğundaki T-HR3’ün ağırlığı ise 75 kilogram. Toyota’dan yapılan açıklamaya göre; robotun insanlara evlerinde, sağlık tesislerinde, inşaatlarda, felaket bölgelerinde ve hatta uzayda yardım etmesi amaçlanıyor.
 
Operatör robotun tüm vücudunu Master Manevra Sistemi (MMS) adını taşıyan bir teknolojiyle kontrol edebiliyor. Operatörün sandalyesinde 16 torkluk bir servo motoru bulunuyor. Sandalyenin ayak kısmında ise hareket ve güç sensörleri yer alıyor. Robotun eklem noktalarında ise 29 torkluk servo motorlar bulunuyor.

Toyota T-HR3, gelecekte karşımıza çok çıkacak

Bir balonu patlatmadan elinde tutabilecek kadar hassasiyet sunan robot, üçüncü jenerasyonuyla oldukça gelişmiş hale getirilmiş durumda. 75 kg ağırlığı bulunan insansı robot, gerçekten büyük potansiyeller ortaya koyuyor. Yaşlı bakımında dahi kullanılabilen robot, kendi dengesini kurabiliyor olmasıyla da dikkat çekiyor. Master Maneuvering System isimli kontrol ünitesi şu an biraz kaba olan sistem, ilerleyen süreçte daha mobil hale getirilmesi için çalışma aşamasında bulunuyor.

Operatör hareket ettiğinde MMS robotun üzerindeki 29 vücut parçasına sinyal yolluyor. Operatör yana doğru hareket ederek veya yerinde yürüyormuş gibi yaparak robotun ileriye doğru yürümesini sağlıyor. T-HR3 denge kontrolü sayesinde bir şeye çarpsa bile dengesini muhafaza ederek ayakta kalabiliyor. Robotun gücü de kontrol edilebiliyor.

Toyota T-HR3 Uluslararası Robot Fuarı’nda sergilenecek

Teknoblog'da yer alan habere göre, Toyota T-HR3, ilk olarak 29 Kasım ve 2 Aralık tarihleri arasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilecek Uluslararası Robot Fuarı’nda yeteneklerini insanların karşısında gösterecek.