Türkiye’nin ilk e-spor merkezi ve stadyumu, İstanbul İstiklal’de Demirören Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Nonstop Zula E-spor Merkezi, Türkiye’yi esporda üst sıralara taşımayı hedefliyor. Zula oyununun yaratıcısı InGame Group tarafından kurulan merkez, Türk esporunun yeni adresi olma hedefiyle yola çıktı. 2 bin 500 metrekarelik alanda kurulan e-spor merkezinin 500 metrekarelik deneyim alanı var. 80 tane profesyonel oyun ünitesi, sekiz tane antrenman odası, eğitim ve atölye odaları, teknoloji laboratuvarı, beş farklı noktadan canlı yayın gerçekleştiren reji, VR deneyim alanı, toplantı salonları, özel oyun bölümleri, kafe ve mağazası bulunuyor.

Ulusal ve uluslararası e-spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak merkezin e-spor sahnesi iki binin üzerinde seyirci kapasitesine sahip. Demirören İstiklal tarafından desteklenen Nonstop E-spor Merkezi sponsorları arasında Vestel, Casper, Paycell ve Pepsi yer alıyor.

Büyük yatırım

InGame Kurucu Ortağı Genco Alp, Nonstop Zula E-spor Merkezi’nin bir yıllık çalışma ve altı aylık inşaat sonrasında hayata geçtiğini belirterek, son teknolojiye sahip ve Türkiye’nin ilk en modern stadyumununun yer aldığı merkez için 6 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi. Türkiye’de e-spor ekosisteminin daha gelişmesi ve uluslararası çapta oyun ve oyuncuların çıkması için çalıştıklarını da dile getiren Alp, bu amaçla Türkiye’de espora 2019 yılında 10 milyon TL’lik yatırım daha yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye’nin yüzde yüz yerli ve milli oyunu Zula’nın henüz fikir aşamasındayken hayal ettikleri bu projeyi hayata geçirmekten duydukları mutluluğu dile getiren Alp, “Zula oyununu 2012 yılında geliştirmeye başladık. İlk yerli yapım MMOFPS (Çok oyunculu çevrimiçi birinci şahıs nişancı oyuncu) türünde Türk yapımı video oyunudur. 21 milyon oyuncusu var. 11 dil seçeneği bulunulyor” dedi.

Pek çok turnuva düzenlenecek

Nonstop Zula E-spor Merkezi, sadece teknolojik imkanları ve altyapısıyla değil profesyonel ve amatör oyunculara sunacağı farklı programlarla da Türk e-spor ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Türkiye E-spor Federasyonu (TESFED) işbirliği ile gerçekleştirilecek TESFED Türkiye Kupası, lisans yönlendirme çalışmaları, koç ve oyuncu yetiştirme programlarının yanı sıra Zula Süper Lig, Zula World Cup, Zula International Cup gibi milyonlarca liralık e-spor etkinliğine ev sahipliği yapacak. Merkezde, farklı organizasyon olacak.

Turizmi de geliştirecek

Genco Alp, Nonstop Zula E-spor Merkezi’nin espora ilgi duyan gençlerin yeni merkezi olacağını da vurgulayarak, aynı zamanda dünya genelinde e-spor ekosistemine ilham vereceğini, ülkemiz turizmi için de merkezin önemli bir kilometretaşı olacağını ve  gelecekte e-spor turizminin daha da yaygınlaşacağını kaydetti.

InGame Group CEO’su Alpay Alptekin de, Türkiye’nin en büyük oyuncu ailesi olduklarını belirterek, “Global başarı hikayeleri çıkaracağız. Oyun hakkında her konuda bir hedefimiz var. Yeni merkezler açarak tüm duygulara hitap eden ortamlar yaratmak istiyoruz. Oyuncular modern ortamlarda olsunlar. İçerik yönetimi, yaratım ve dağıtım konusunda da planlarımız var. Başarılı oyunlara imza attık. Önümüzdeki üç yılda da oyun havuzu ve portföyünü zenginleştireceğiz” diye konuştu.

Ekrem Öncü’den dev ekonomi Espor hakkında çarpıcı rakamlar