Merkezin ana hedefi, kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlara yerleştirilecek sensor cihazlar aracılığı ile siber saldırıları takip etmek ve saldırıların kurumlara zarar vermesini önlemek olacak.

Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN) bünyesinde açılacak SİSATEM’in en önemli özelliği ise kamu ve özel sektörün siber güvenliğine önem verirken, beraberinde siber güvenlik alanında da Ar-Ge ürün ve teknoloji geliştirilecek olması. Geliştirilecek ürünlerin testi ve doğrulaması da burada gerçekleşecek. Siber güvenlik alanında eğitimin de verileceği merkezde, Türkiye’nin gelecek on beş yılda ihtiyacı olan 15 bin siber güvenlik uzmanının ilk eğitimleri başlayacak ve bu sayede yeni bir istihdam alanı yaratılacak.  
 
Türkiye’de 1,5 Milyar Uygulama İndirildi

Amerikalı bir şirketten danışmanlık hizmeti alarak alt yapısı oluşturulan merkezde,  alanında uzman Türkler çalışacak. Siber saldırıların verdiği zararların, bilindiği üzere, sektörlerin pazar paylarından çok daha büyük olması da böyle bir merkezin kurulmasının ana sebeplerinden. Günümüzde her cep telefonunun, bilgisayar gibi kullanılıyor olması da siber güvenliğin bu kadar önemli bir konuya dönüşmesinde kritik bir role sahip. Çünkü cep telefonlarından bugüne kadar dünyada 150, Türkiye’de ise 1,5 milyar uygulama indirildi.