Dünya mobil oyun pazarında Türk yazılımcılar her geçen gün sağlam adımlarla ilerliyor. Teknoloji dünyasının hızla büyümesiyle üniversite öğrencileri de rekabet etmeye çalışıyorlar. Piyasaya sürdükleri oyunlarla dikkat çeken gençler, kendi imkanlarıyla geliştirdikleri yerli ve milli oyun MOOF’a ilgi artıyor.

Üniversite öğrencisi Umut Candan ve Hüseyin Karaca, mobil oyun pazarına etkileyici bir oyun sürdüler. AppsMood markası ile çıkardıkları ilk oyun olan MOOF, basit kurallarla ilerliyor ve 7’den 70’e her yaş grubuna hitap ediyor.

Mobil oyun MOOF’a 11 ülkeden ilgi

MOOF adlı mobil oyun yoğun ilgiyle karşılandı. Yayınlanır yayınlanmaz oyun 11 farklı ülkede oynanmaya başladı. Hızlı bir çıkış yapan MOOF için hedef, 100 farklı ülkede 10 milyon oyuncu sayısına ulaşmak.

Ücretsiz indirilen oyun ara yüzü basit olması ve rahatlatıcı dizaynı ile rağbet görüyor. Oyun severlerin bulundukları her ortamda, sehayat sırasında ya da mola zamanları da oynayabilecekleri stres giderici özelliği de olan MOOF, hızla bağımlılık yapıyor. Oyun şimdiden mobil oyun kategorisinde üst sırlara yerleşti.

Dünyanın en zor oyunu olarak gösteriliyor

MOOF, oyun sektöründe dünyanın en zor oyunları arasında gösteriliyor. Dünyaca ünlü “Flappy Bird” adlı oyunla karşılaştırılıyor. Oyun basit oynanmasına karşın yüksek skorlar yapmak çok zor. MOOF’da bir sonraki seviyeye geçerken zorlanan oyuncu hırslanarak oyuna tekrardan başlıyor.

Umut Candan, Türkiye’nin 2018 yılında oyun yazılımı ihracatının 1 milyar 50 milyon dolar olduğunu hatırlatarak “Hedefimiz yeni oyunlar üreterek, yurt dışı pazarına satmak ve ülke ekonomimize katkıda bulunmak” dedi.