Twitter‘da yazım hatasını sonradan fark ettiğimiz tweet’ler için hiçbir düzenleme seçeneği bulunmuyordu. Uzunca bir süre kullanıcıların sitem ettiği bu soruna kulak asan Twitter‘ın CEO’su Jack Dorsey, söz konusu Tweet düzenleme butonu üzerinde çalıştıklarını müjdeledi.

Kullanıcılarından bu konu hakkında kendisine oldukça yoğun bir talebin olduğu belirten Dorsey, bu özelliği getirmeyi planladıklarını ancak acele etmeyeceklerini de özellikle vurguladı.

Popüler sosyal medya platformunun kurulmasından yaklaşık 12 yıl geçmesine rağmen bu özelliği bir türlü sunmayan platform, görülen o ki düzenleme özelliğiiçin ilk somut adımları sonunda atmış durumda.

Katıldığı etkinlik sırasında açıklamalarına devam eden genç CEO, düzenlemek istenilen tweet’ler için ne yazık ki, karakter sayısının sınırlı olacağını da belirtti. Kısacası, düzenlemek istediğiniz Tweet’i baştan aşağıya silip düzenleyemiyeceğiz.

Bunun haricinde bir müjde daha veren Dorsey, geçmişteki tweet’lerimizi de düzenleyebileceğimizi müjdeledi. Böylece uzun bir zamandır kullanıcıların dört gözle beklediği bu özellik sonunda ufukta göründü.

Yakın zaman içerisinde sunulacağı düşünülen Tweet düzenleme özelliği ile artık popüler sosyal medya platformunda tabiri caizse yeni bir devir başlıyor.(Shiftdelete)