Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Twitter, bugün çok sayıda internet kullanıcısının uğrak noktalarından bir tanesi. Platformun yaygın olarak kullanılıyor olması, kullanıcıların Twitter'da gündem belirlemelerine bile sebep oluyor ve bu durumun farkında olan geliştirici ekip de kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunabilmek için elinden geleni ardına koymuyor.

Twitter kullanıcılarının çok uzun zamandır gelmesini istedikleri bir özellik var. Bu özellik, kullanıcıların yaptıkları paylaşımın düzenlenebilmesi. Platform bugüne kadar bu konuyla ilgili net bir tavır sergilemedi. Ancak kullanıcılar, tweet düzenleme özelliğinin bir gün mutlaka geleceğinden hep emin oldular. Şimdiyse Twitter, konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Tweet düzenlemesi yapılabilir ancak bir şartla
Platformun resmi hesabından yapılan açıklamalarda, kullanıcıların bir düzenleme butonuna kavuşabilecekleri ifade edildi. Aslına bakacak olursak bu büyük bir müjdeydi. Çünkü kullanıcılar, yıllardır bekledikleri bir özelliğe nihayet kavuşabilecekti. Buna rağmen Twitter, tweet düzenleme özelliğini bir şarta bağladı. Peki bu şart neydi dersiniz?