Twitter'ın kapatılmasının ardından gözler Youtube'a çevrildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Youtube'a yazı gönderdi. Google, YouTube'dan içerik kaldırmayı reddetmenin gerekçesi olarak talebin hukuki olarak geçersiz olduğunu gösterdi. Wall Street Journal'a konuşan Google yetkilisi, YouTube'un tamamen kapanmasından endişe duyduklarını açıkladı.
Google yetkilisi, dünyada özgür ve serbest interneti desteklediklerini, tehdit altında olduğu zaman endişe duyduklarını açıkladı. Türkiye'de YouTube'a erişim 2007 ve 2010 yılları arasında kısıtlanmıştı. 


 
IP ADRESLERİ 90 GÜN SAKLANIYOR
 
Dijital mahremiyet ve ifade özgürlüğü gibi konuların Silikon Vadisi'ndeki en büyük savunucularından Google'ın şirketi olan Youtube, IP adreslerini yalnızca 90 gün boyunca saklıyor. 90 günü aşkın olaylarda ise "kayıt bulunamadı" şeklinde yanıt gönderiyor. Türkiye'de ise Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), trafik kayıtlarını 5 yıl boyunca muhafaza ediyor.


 
DAHA ÖNCE DE KAPATILMIŞTI
 
Daha önce Atatürk'e hakaret içerikli yayınlar yapıldığı gerekçesi ile soruşturma savcısı Kürşat Kayral tarafından Youtube'a yazı gönderilmiş ancak hiçbir geri dönüş alınamamıştı. Bu yüzden erişime engellenen Youtube, ilgili içeriklerin kaldırılmasından 2,5 yıl sonra Türkiye'de yeniden erişime açılmıştı.
Bu arada Twitter'ın policy hesabından yapılan açıklamada "Bir an önce erişimin sağlanacağını umuyoruz" denildi.