Ülkemizde de kullanılan Uber yeni bir özelliğini hayata geçirior. 

Söz konusu yeni özellik Uber uygulaması içerisinde yolcu ve sürücünün yazılı mesajlaşmasını sağlıyor. Bu sayede sizi almaya gelen sürücüye sormak istedikleriniz varsa bu sorulara kolaylıkla yanıt alabiliyorsunuz. Benzer şekilde sizi almaya gelen araç sürücüsünün de size ulaşması son derece kolaylaştırılmış.

Burada dikkat çekilmesi gereken bir nokta var. İngiltere gibi bazı ülkelerde araç kullanırken mesajlaşmak ciddi suçlardan sayıldığı için Uber, sürücülerin işlerini kolaylaştırmış. Uygulama, sürücüleri sadece durdukları anlarda mesajlaşmaları konusunda uyarıyor. Ancak bununla sınırlı değil.

Uber uygulaması, sürücüye gelen mesajları sesli olarak okuyor. Sürücünün yollayacağı bazı mesajları ise dikte özelliğini kullanarak yollaması mümkün. Bu sayede trafik güvenliği ikinci plana atılmamış oluyor.

Önümüzdeki günlerde Uber’in uygulama içi mesajlaşma özelliği küresel olarak tüm dünyada kullanılabilir hale gelecek. Bu özellikten hemen faydalanmak için uygulama güncellemelerini takip etmeniz yeterli.