2011'de ilk kez duyurulan ışık tabanlı internet teknolojisi LiFi, veri aktarımı için radyo sinyalleri yerine LED ışıkları kullanıyor. Havayolu şirketlerinin kullanacağı teknoloji ise Oledcomm tarafından tarafından geliştirilen LifiMax olacak.

LifiMAX ile ilk etapta dar gövdeli uçaklarda internet hızının artırılması için çalışmaların başlayacağı belirtiliyor. Çalışmalarda ulaşılan nokta, 16 Haziran tarihinde başlayacak olan International Paris Air Show'da sergilenecek.

100 MBPS GİBİ YÜKSEK HIZLAR SUNULACAK

Oledcomm bu teknoloji sayesinde koltuk başına 100 Mbps gibi oldukça yüksek hızların sunulabileceğini belirtiyor. Bu sayede yolcuların havadayken 4K çözünürlükte video izlemesi veya online oyunlara bağlanması mümkün olacak.

Bu teorik olarak ulaşılabilen hız. Yani, LifiMAX uçağa sağlanılan internetin hızını ve güvenilirliğini artırmıyor. Uçak içerisindeki dağıtımı çok daha verimli ve yüksek performanslı hale getiriyor. Bu nedenle yüksek hızlı internet çözümünü sağlamak havayolu şirketlerine düşüyor.

Oledcomm temsilcisi LiFiMAX teknolojisinin, Air France uçuşlarında yıl sonuna kadar kullanılmaya başlanacağını belirtiyor. ABD'deki iç hatlarda sunulan en yüksek internet hızının 15 Mbps olduğunu ek bilgi olarak belirtmek isteriz. (Shiftdelete)