Cisco StadiumVision Mobile, canlı videoları taraftarın mobil cihazlarına anında getiriyor. Real Madrid’in stadında uygulama başladı. Cisco Türkiye, 3.5 milyar $’lık stadyum projelerinde bu hizmeti vermeye talip.
Cisco StadiumVision Mobile, canlı videoları taraftarların mobil cihazlarına getirerek spor arenalarında yepyeni bir deneyim yaratmayı hedefliyor. Çözüm, akıllı Cisco Connected Stadium Wi-Fi ağını kullanarak yüksek kalitedeki videoyu eş zamanlı olarak akıllı telefon ve tabletlere getiriyor. Brooklyn Nets (Barclays Center), Real Madrid (Estadio Santiago Bernabeu) ve Sporting Kansas City (Sporting Park) StadiumVision’u ilk kullanan takımlar oldu. Türkiye’de de Beşiktaş’ın yeni stadyumu Vodafone Arena bu uygulamaların yer aldığı ilk stadyum ünvanını alacak.

Yeniden oynatacak!
Cisco’nun çözümü, mekan içi aplikasyonla birleştirildiğinde canlı video ve verileri izleyicilerin mobil cihazlarına en düşük gecikme ile ulaştırıyor. StadiumVision farklı pek çok kanalı da aynı anda sunma özelliğine sahip. Mola zamanlarında yedek kulübesinin izlenmesini sağlayan ‘alternatif kanal’, yarışma ve çoklu oyunculu oyunlar için istatistik sağlayan ‘veri kanalı’ ve ‘yeniden oynatma kanalı’ gibi pek çok farklı işlevi içinde barındırıyor. Bu seçenekler daha etkileşimli ve kişisel bir deneyim sağlarken mekan ve takımlar için hedef odaklı reklam, sponsorluk aktivasyonları, promosyonlar, markalama gibi yeni iş fırsatları sunuyor. Çözüm açık bir arabirim ile geliştirildi. Böylece farklı yazılım ihtiyaçları ve mekan içi uygulamalarla sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
2016 yılında tüm dünyada 10 milyardan fazla mobil cihazın kullanılması bekleniyor. Mobil veri trafiğinin ise yüzde 71’inin videolar tarafından yaratılacağı tahmin ediliyor.
Daha fazla etkileşim
Büyük spor takımları ve gösteri merkezleri taraftarların ve izleyicilerin bağlantı, etkileşim ve kapsamlı bir multimedya deneyimi talep ettiklerinin farkında. StadiumVision Mobile tam da bu talepleri karşılıyor.
Cisco Connected Sports&Entertainment porföyünü genişleten bu yeni ürün (Connected Stadium Wi-Fi ve StadiumVision) tam entegre canlı izleyici deneyimi sağlayan tek çözüm olarak göze çarpıyor. Real Madrid CIO’su Enrique Uriel, Cisco Stadium Vision Mobile’ın kulüplerine sağladığı katkıyı “Milyonlarca Real Madrid taraftarının mobil cihazları aracılığıyla daha fazla etkileşim halinde olmak istediğini biliyorduk. Cisco’nun mobil video çözümü bu deneyimi yeni bir seviyeye taşımak için mükemmel bir yoldu” diye özetliyor.
Takımlara yeni gelir fırsatı yaratıyor
- StadiumVision Mobile, çoklu kanaldan yayınlanan canlı içerik tesisin neresinde olurlarsa olsunlar izleyicileri etkinliğin tam merkezine taşıyan özel bir deneyim sunuyor.
- Çözüm birden fazla kanal seçeneği de sunuyor. Örneğin tekrar oynatma, alternatif görüş (molalarda yedek kulübesini görüntüleme), yayın kanalı (deplasman maçları için) ve veri kanalları ( istatistikler, yarışmalar, oyunlar).
- Multimedyanın mobil cihazlara gerçek zamanlı olarak aktarılması takımlar, tesisler ve liglerin hedefli reklam, sponsorluk aktiviteleri, promosyonlar, markalama gibi yollarla izleyicilere ulaşmasını ve yeni gelir fırsatları yaratmasını sağlıyor.
- Tek bir platform (Connected Stadium) ile takımlar taraftarları ile HD ekranlar üzerinden bağlantı kurabiliyorlar.
Deneyimimizi paylaşırız
Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali ise sistemin Türkiye için önemini şöyle anlattı:
“Cisco StadiumVision Mobile’ı spor ve eğlence sektörü için önemli bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Bu sistem sayesinde izleyicilerin mobil cihazları ile aksiyonun tam merkezinde yer almalarını sağlıyoruz. Türkiye uluslararası büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan bir ülke. Malum, Spor Bakanlığı 2012 sonunda 3,5 milyar dolara varan bir yatırımla 24 stadyum ve 405 spor tesisi yapılacağını açıklamıştı. Böylesi bir ivme Türkiye için çok önemli. Cisco olarak 21’inci yüzyılın stadyum projelerindeki deneyimimizi sektörle paylaşmak ve en ileri teknoloji altyapılarına sahip ortamları yaratmaya katkıda bulunmaktan mutluluk duyarız.” NECLA DALAN / VATAN