Venus’ün altın ve titan renkleri Venus akıllı telefon ailesine renk katmaya geliyor. 5.0” ve 5.5” olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneğine sahip yeni modellerin X ve V olmak üzere iki tasarım alternatifi bulunuyor. X tasarımlı model keskin, V tasarımlı model yuvarlak hatlarıyla öne çıkıyor.
 
Altın ve titan renkli 5.5” ekran boyutuna sahip Venus, 13 MP arka kamerası ile fotoğraf kalitesini üst seviyelere çıkarıyor. Venus 5.5” akıllı telefon, Gorilla Glass ekran teknolojisi ile darbe ve çizilmelere karşı çok daha dayanıklı. 4G teknolojisine şimdiden hazır olan ve NFC desteği sağlayan model 1.2 GHz hızında 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemcisi ile de dikkat çekiyor.
 
Venus 5.0” akıllı telefonlarda ise 8 MP arka kamera bulunuyor. 1.2 GHz hızında 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemciye sahip Venus 5.0”, hafifliği ile ön plana çıkıyor. Android 4.4 Kit-Kat işletim sistemine sahip Venus akıllı telefonlar, kullanıcılarına tüm işlemler için yüksek performans vaat ediyor. Altın ve titan renkli modeller yine kullanıcıya sunduğu zengin yerel içerikle rakiplerinden ayrışıyor. Therapy ve Mevlevi tasarımlı ara yüzler ile Çayda Çıra, Üsküdar’a Gider İken, Silifke’nin Yoğurdu, Misket türkülerinin modern yorumlarıyla oluşturulan zil sesleri yerel kültürü yansıtıyor.
 
Fotoğraf, video ve müzik için 10 GB kapasitesinde güvenli depolama alanı V-Cloud, Vestel Venus akıllı telefon kullanıcılarına 2 yıl boyunca ücretsiz sunuluyor. Fastpay, Smart Center, Smart Remote, Vestel Takvim, Mobil Asistan ve Türkiye’nin ilk sesli içerik platformu Yodiviki, Venus kullanıcılarına özel hizmetlerle geliyor.
 
İlk kez Barselona’da düzenlenen dünyanın en büyük mobil teknoloji etkinliği Mobile World Congress’te görücüye çıkan Venus’ün altın ve titan renkli modelleri, 5.0” ekran boyutunda 649 TL’ye, 5.5” ekran boyutunda ise 899 TL’ye Vestel yetkili satış noktalarında tüketicilerin beğenisine sunuluyor.