Yarına Hazırım Platformu ile kurumların büyüme hedeflerine katkı sağlayacak çözümler geliştiren Vodafone Türkiye, çiçek ve hediye sektörünün lider e-ticaret sitesi CicekSepeti.com için ihtiyaca özel mobil uygulamasını hayata geçirdi. Mobil uygulamayla ÇiçekSepeti, sipariş süreçlerinde verimlilik artışı sağladı. ÇiçekSepeti’nin iş süreçlerindeki ihtiyacına yönelik olarak Vodafone’un özel geliştirdiği inovatif mobil uygulama, ÇiçekSepeti ve 500 çiçekçi iş ortağı tarafından canlı kullanıma alındı. ÇiçekSepeti entegre kurumsal mobil uygulaması sayesinde ÇiçekSepeti ve iş ortakları ağında sipariş sürecinin anlık olarak dijital takibi mümkün oluyor.

Vodafone’un mobil uygulamasıyla ÇiçekSepeti ve yaklaşık 500 iş ortağı, müşteriye siparişleri ulaştırmada hız ve verimliliği artırarak müşteri memnuniyetinde fark yaratmayı hedefliyor. İş birliği kapsamında çiçekçilerin çiçek ve malzeme ihtiyaç talepleri mobil uygulama üzerinden toplanıyor. Çiçek tezgahlarındaki tabletlerle çiçek hazırlayan personelin sipariş takibi ve sipariş kapatması anlık gerçekleşiyor. Çiçeğin resminin dükkandan çıkmadan ya da teslimat anında çekilmesiyle teslim edilecek ürün birebir olarak müşteriye gösterilebiliyor. Anlık rotalama ve navigasyon çözümü sayesinde trafik bilgileri kontrol ediliyor. Böylece müşteriye sipariş teslimi daha hızlı gerçekleşebiliyor. Teslimat bilgisinin mobil cihazlarla anında sisteme girilmesiyle, teslimat fişini dijital imza ile kayıt altına almak mümkün oluyor. ÇiçekSepeti, mobil uygulama sayesinde kağıt sarfiyatından ve operasyonel yüklerden de kurtuluyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Vodafone olarak, Yarına Hazırım Platformu’yla işletmeleri yarına hazırlayacak çözümler geliştiriyoruz. Şirketlerin dijital dönüşümüne liderlik eden marka olma vizyonumuzla, ihtiyaçlara uygun inovatif teknolojiler geliştirerek, keskin rekabet ortamında işletmelerin ellerindeki kaynakları daha iyi ve verimli kullanmalarına öncülük ediyoruz. Şirketlerin ihtiyaçlarına özel geliştirdiğimiz mobil uygulama ve servislerimize bir yenisini ekleyerek Türkiye çiçek ve hediye sektöründe e-ticaret lideri ÇiçekSepeti ile iş birliğimizi hayata geçirdik. ÇiçekSepeti’ne özel Vodafone mobil uygulamamız, ÇiçekSepeti ve 500 çiçekçi iş ortağına yönelik tasarlandı. Bu uygulamayla ÇiçekSepeti dijital bağlantılı iş modeline adım atıyor. Sipariş takibini anlık olarak yapıyor. İş süreçlerinde verimliliği ve fark yaratan müşteri memnuniyetini hedefliyor. Vodafone olarak müşteri kitlesini ve işlerini büyütmek isteyen tüm firmaları, yarına bugünden hazır olmak için rekabetçilik ve verimlilik sağlayan Vodafone İş Ortağım çözümleriyle tanışmaya davet ediyoruz.”

CicekSepeti.com Genel Müdürü Cem Kara, şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye’de online çiçek sektörünün lider ve öncü firması CicekSepeti.com olarak sipariş sürecinde her aşamada aktif rol oynuyoruz. Tüm Türkiye’de güçlü bir dağıtım ağı oluşturduk ve gün geçtikçe bu ağı büyütüyoruz. Rahat, kolay ve güvenli alışverişi, müşteri memnuniyeti odağında sunmak için çalışıyoruz. Vodafone Yarına Hazırım Platformu’nun bizim için hazırladığı mobil uygulama ile sipariş doğru bir şekilde hazırlandı mı, zamanında teslim edilebilecek mi gibi sorulara yanıt buluyor, süreci kolaylıkla yönetiyoruz. Çiçekçilerimiz yeni gelen sipariş bilgilerine tek dokunuşla erişip, navigasyon desteği sayesinde trafik durumuna göre en hızlı teslimatı sağlayabilirken, biz hazırlanan ürünün takibini yapabiliyor, süreci gözlemleyebiliyoruz. Vodafone’un bizim için hazırladığı Saha Terminali Uygulaması ile hızımıza hız kattık. fark yaratan müşteri memnuniyeti hedefi ile yarına hazırız.”