Vodafone, anlık paket ve paket aşımı sorgulama hizmetini abonelerine sundu. Devreden Tarifeler’den faydalanan Vodafone’lular, bu hizmetle paket içi kullanımlarıyla birlikte paket aşımlarını da gerçek zamanlı olarak anında ve ücretsiz sorgulayabiliyor.
 
Bakiye sorgulama hizmeti, Devreden Tarife abonelerine paketlerinde kalan dakika, mesaj ve internet kullanım hakkını anlık olarak gösterebiliyor. Ayrıca paket aşımı durumunda abone ne kadar paket aşımı yaptığını anlık olarak ücretsiz öğrenebiliyor. Böylece aboneler faturalarının kontrolünü eline alıyor.
 
Türkiye’de önemli bir yenilik olan Devreden Tarifeler, kullanılmayan dakikaları bir sonraki ay özgürce kullanma imkânı tanıyor. Tarife ücretlerine ek başka bir ücret gerektirmeyen bu hizmetle, abone içinde bulunduğu aya ait dakikaları bitirdiğinde, önceki aydan devreden dakikalar kullanıma açılıyor. O ay için tanımlanan ve önceki aydan devreden dakikalar bitmedikçe aboneye fatura aşım ücreti yansıtılmıyor. Tüm bu kullanım bilgileri abone tarafından anlık sorgulanabilirken, paket aşımı durumunda gerçekleşen kullanım da ücretsiz olarak anbean görülebiliyor. Vodafone, böylece abonelerine fatura kontrolü kolaylığı sağlamayı hedefliyor.