TEKNOLOJIGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nevada’ya yapılması planlanan güneş enerjisi tesisi 690 MW değerinde enerji üretecek. Bu rakam güneş enerjisi için rekor olan 579 MW’ın üstünde. Marketwatch’un haberinde ABD’li yetkililer projenin doğaya olumlu etkisine vurgu yaparken Trump’ın ‘önce Amerika’ politikası çerçevesinde yapıldığı yorumu yapıldı.

Güneş enerjisi yatırımı Gemini Projesi olarak adlandırırken, Las Vegas’a 40 km uzaklıkta olacak. Proje kapsamında gelecekte 2 tesis daha kurulacak ve 1,19 GW enerji üretilecek. Tesisler 230.000’den fazla eve enerji sağlayacak.

Şirket Politikası

Buffett, 2016 yatırımcı mektubunda yenilenebilir kaynakların öneminin artacağına inandığını, bu yüzden Berkshire Hathaway Energy şirketinin buralara yatırım yaptığını söyledi. Buffet ayrıca Paris İklim Değişikliği Konferansı'nı desteklemek için yenilenebilir enerjilerin gelecekteki kullanımını artırmaya yönelik taahhütlerde bulundu ve bu vaatleri yerine getirmemiz hem çevre hem de Berkshire’ın ekonomisi için büyük anlam ifade edecektir yorumunu yaptı.

Yenilenebilir enerji daha ucuz

Habere göre Berkshire’ın güneş enerjisini benimsemesi, teknolojinin fosil yakıtla çalışan güçle giderek daha uygun maliyetli hale geldiğini açıkça ortaya koyuyor. Gemini projesinin 25 yıllık bir sözleşme kapsamında megawatt - saat başına 38,44 dolara mal olacağı, yeni bir doğal gaz tesisinin ortalama maliyetinin 44 dolar ila 68 dolar arasında olduğunu hesapladı.

Devlet yetkileri yenilenebilir enerjinin daha geniş bir şekilde benimsenmesine yardımcı oluyor. Nevada, 2030 yılına kadar kamu hizmetlerinin gücünün en az yarısının yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmasını zorunlu kıldı.