Xiaomi Mi Pad 4, 16:10 görüntü oranına sahip 8 inç ekran ile birlikte geliyor. Selefine göre daha küçük olan tablet bu sayede tek elle kullanım için daha iyi tutuş vadediyor. Qualcomm Snapdragon 660 mobil platformundan gücünü alan ürün, Redmi 6 Pro gibi 3 GB RAM/32 GB dahili depolama ve 4 GB RAM/64 GB dahili depolama seçenekleri sunuyor. microSD kart ile depolama kapasitesini artırma olanağının sunulmadığını belirtelim. Ürün güç ihtiyacını ise 6,000 mAh bataryaile karşılıyor.

Tablet f/2.0 diyaframlı 13 Megapiksel arka kameraya ve f/2.0 diyaframlı 5 Megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Ek olarak Mi Pad 4, yüz tanıma ilecihaz kilidi açma özelliğine sahip ilk tablet modeli olmasıyla öne çıkıyor.

Çinli kullanıcılar için tablet iQuiui, Tencent Video ve Sohu gibi kanallardan içerikler de sunuyor. Ön yüklü olarak gelen Mi Video uygulaması canlı TVyayınlarının da izlenmesini sağlıyor. Bir kitap uygulaması ise kitap, dergi ve klasikler anlamında büyük bir kütüphaneyi kullanıcısıyla buluşturuyor.

Alrın ve Siyah renk seçenekleri ile gelen tabletin sadece Wi-Fi bağlantı desteklive 3 GB RAM/32 GB dahili depolama sunan modeli 168 dolardan satılacak. LTE destekli model ise 4 GB RAM/64 GB dahili depolama ile birlikte 230 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Ürünün satışlarına ise Çin’de 29 Haziran tarihi itibariyle başlanacak. Cihazın diğer ülkelerde satılıp satılmayacağı belirsiz.