Söz konusu batarya ömrü ile ilgili Washington Post tarafından paylaşılan rapora göre, yeni telefonlar pil ömrü ile kullanıcılarını bir hayli üzdüğü gözler önüne serildi.

Yeni telefonlar pil ömrü ile can sıkıyor!

Büyük bir hızla gelişen akıllı telefon yetenekleri özellikle son teknolojileri barından telefonların bataryasını bir hayli zorluyor. Dolayısıyla tek bir şarj ile bir günü tamamlamamız oldukça zor olduğunu da belirmekte fayda var.

Çoğu akıllı telefon kullanıcısının yakındığı bu ortak konu üzerinde bir takım araştırmalarda bulunan Washington Post, yayınlamış olduğu rapor ile birlikte son zamanlarda karşımıza çıkan akıllı telefonların pil ömrü ile kullanıcılarını tatmin etmediğini gözler önüne serdi.

Yayınlanan raporda Samsung‘un amiral gemisi Galaxy Note 9‘dan tutun iPhone‘un yeni amiral gemilerine kadar birçok markanın önceki nesil amiral gemilerine kıyasla pil ömründe gözle görülür bir düşüşün yaşandığı gözleniyor.

Yapılan ayrıntılı batarya ömrü testinde Washington Post gazeteci Geoffrey A, iOSve Android ekosistemindeki popüler akılı telefonlarının batarya ömrünün bir önceki nesil modelleriyle kıyaslandığında muazzam bir düşüşe şahit olduğunu özellikle belirtiyor.

Geoffrey A, Google Pixel 3, iPhone XS ve Samsung Galaxy Note 9 gibi çeşitli cihazlar üzerinde testler yaptı. Test sırasında gazeteci, Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinin geçtiğimiz aylarda tanıtılan Pixel 3 ve 3 XL modellerine kıyasla daha iyi bir pil performansı sergilediğinin sonucuna ulaştı.

Benzer şekilde iPhone XS ve iPhone X modellerine karşı karşıya getiren Washington Post gazetecisi, geçen seneki iPhone X modelinin bataryasının normal kullanımda 9 saat 30 dakika gittiğini gözlemledi. Fakat geçtiğimiz ay tanıtılan iPhone XS modelin ise aynı şartlarda kullanıldığı zaman bataryanın 9 saat 9 dakika boyunca dayanabiliyor.

Fakat aynı durumun iPhone XR ve Galaxy Note 9 modelleri için geçerli olmadığı yukarıdaki tablodan rahatlıkla görülüyor. Aynı şekilde yapılan testlerde iPhone XR modeli, yeni iPhone XS ve XS Max modellerini geride bırakarak, 12 saat 25 dakika ile liderlik koltuğunda oturmaya hak kazandı.

iPhone XR modelli ise Samsung’un Ağustos ayında satışa sunmuş olduğu Galaxy Note 9 modeli takip ediyor. Samsung’un amiral gemisi ise batarya testinde 12 saat boyunca dayanarak listenin ikinci sırasında yer almayı başardı.