Country müziğin rüştünü ispatlamış isimlerinden Taylor Swift, The Wall Street Journal için müziğin geleceğine ilişkin görüşlerini paylaştığı bir makale kaleme aldı. Müziğin “asla ücretsiz” olmaması gerektiğini vurgulayan Swift, korsan plakçılık, dosya paylaşımları ve internet üzerinden yapılan yayınları destekleyen sanatçıları da eleştirdi.

“Müzik endüstrisinin içinde olup da sektörün ölmediğine, aksine daha yeni doğduğuna inanan birkaç insandan yalnızca biri olduğunu” vurgulayan Swift, “Değerli olan şeyler için bir bedel ödenmeli. Kanımca, müzik bedava olmamalı. Bir gün müzisyenlerin ve plak şirketlerinin bir albümün fiyatının ne kadar olduğuna karar vereceklerini düşünüyorum” yazdı.

Bağ kurmak istiyor

Albüm satışlarının düşük olmasının müzisyenleri yıldırmaması gerektiğini vurgulayan Swift, hayranların müzikle ilişkilenme biçimini de duygusal ilişkilere benzetiyor. “Bana kalırsa hayranlar, yaşadıkları ilişkilere nasıl bakıyorsa müziğe de öyle bakıyor. Bazı şarkıları yalnızca eğlenmek için dinliyorlar ve geçici bir heves olarak görüyorlar” diyen Swift, kimi müzisyenlerin insana “gerçek aşkı bulmuş gibi” hissettirdiğini söylüyor ve hayalinin de hayranlarıyla böyle bir bağ kurmak olduğunun altını çiziyor: “Bir müzisyen olarak, en büyük hayalim hayranlarımla böyle bir bağ kurabilmek. Bence babamın Beach Boys, annemin Carly Simon ile kurduğu bağı gelecekte de görme ihtimalimiz var. Gelecekte hayranlarla bağ kurmanın onlara sürekli olarak sürpriz yapmakla mümkün olabileceğini düşünüyorum.”

Sosyal medya etkisi

YouTube çağında yaşadığımızı söyleyen Swift, sosyal medyanın bütün sanat dallarını derinden etkilediğini söylüyor.  “Oyuncu bir arkadaşım, yeni çekilecek bir film için başvurduğu deneme çekimlerinde en son iki oyuncunun kaldığını ve Twitter’da daha fazla takipçisi olanın işe alındığını söyledi. Bence bu artık müzik endüstrisinde de moda oluyor” diyen Swift, gelecekte albüm çıkarabilmek için müzisyenlerin hayranların desteğine muhtaç olacağını yazdı.

Bir de güzel bahçe...

Swift müzik endüstrisinin köklü bir değişim göstermeyeceğini söyleyerek yazısını noktalıyor: “Ben öylece arkama yaslanıp yaşlanmayı beklerken tüm yazdıklarımın gerçekleşmesini ya da gerçekleşmemesini izleyeceğim. İyimser bakış açımı uyguladığımbir hayat süreceğim. Bir de güzel bir bahçem olacak.” WSJ