​Sosyal medydanın dev platformları TwitterYouTube ve Facebook'a erişim engellendi mi? 
Sabah saatlerinden itibaren sosyal medya kullanıcıları, bu platformlara erişemiyor. Yaşanan bu sorunun ardından hemen akıllara geçtiğimiz yıl yaşanan sosyal medya platformlarına erişim yasağı geldi.
Türkiye'de internetin patronu konumundaki TİB'in sayfasında şu ana kadar konu hakkında her hangi bir açıklama yapılmadı.
 
Facebook, Youtube ve Twitter'ı kapsadığı söylenen bu yasak ile ilgili yapılan ilk açıklama Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) Bülent Kent'ten geldi.
 
Hürriyet'te yer alan açıklamaya göre Kent bu tarz bir kararın kendilerine ulaştığını, kararın TTnet, Süperonline ve GSM operatörlerine iletilmesinin beklendiğini belirtti. Kararın gerekçesi olarak ise Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'a ait görüntülerin bu platformlarda yer alması gösterildi.
 
Sürecin devam ettiği söylenirken ilk kararı uygulayan sağlayıcılardan birisi TTnet olduğu için ülkenin bir çok yerinde erişim sağlanamadığı kaydedildi.
 
Turkcell Superonline ve TTNET hattından yapılan denemelerde "sayfaya ulaşılamıyor" hataları alınıyor.
 
TTNET hattında Youtube.com "Service Unavailable" hatası verirken Twitter sunucularından hiçbir tepki alınamıyor. Twitter ve YouTube'un mobil uygulamaları şimdilik çalışır durumda ancak mobil web sayfalarına ulaşılamıyor.

ESB'nin kararının TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor. 

FACEBOOK'A YASAK KALKTI
BTK Başkanı Tayfun Acarer ise Hürriyet Dünyası'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada Facebook'un ilgili içerikleri kaldırması dolayısıyla Facebook'a olan yasağın kalktığını kaydetti.
   
ERİŞİM HANGİ KANUNLA ENGELLENİYOR 
Twitter ve Youtube yasağıyla ilgili olarak Hürriyet Dünyası’na açıklama yapan Avukat Burçak Ünsal, “Sayın savcımızın şehit düşmesi ve kurtarma operasyonu ile ilgili bir yayın yasağı olduğunu biliyoruz. Bu yayın yasağından hareketle sosyal medyaya yansıyan 170 kadar URL adresine erişimi engelleyen bir de mahkeme kararı var. Ancak spesifik URL'nin ötesinde bütün bir hizmetin engellenebilmesi için 5651 sayılı Yasanın 9(4) Maddesi uyarınca yine bir hakim kararı gerekir. Yani, hakim spesifik bir URL'ye erişimin engellenmesiyle ihlalin engellenemeyeceğine kanaat getirirse tüm hizmete (Twitter veya Facebook'un tamamının kapatılması) erişimi engelleme kararı verebiliyor. Bu karar var mı yok mu, bilemiyoruz.” diye konuştu.