İnternet kullanıcıların en sık ziyaret ettiği torrent sitelerinin başında gelen The Pirate Bay‘in Stockholm’deki binaları geçtiğimiz günlerde İsveç polisi tarafından basılmış ve birçok bilgisayar ve sunucuya el konulmuştu. Uzun süre otoritelerden kaçmayı başaran The Pirate Bay’in sonunda polisler tarafından basılması ve internet sitesinin kapanması site için artık yolun sonuna gelindiği yönünde yorumlanmıştı.
 
The Pirate Bay‘in kapanmasının ardından çeşitli alternatiflerin ortaya çıkması ve korsan paylaşımların hız kesmeden devam etmesi sitenin ileride yeniden hayata döndürebileceğini düşündürmüş olsa da, The Pirate Bay’in Torrent Freak’e verdiği röportaj internet sitesinin gerçekten de kapalı kalabileceğini gösterdi. Son dönemde yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulunan Mr 10100100000 kod adlı yönetici, bu baskını zaten beklediklerini ve bu tür olayların bu işin bir parçası olduğunu belirtti.
 
Bununla beraber yaşanan bu baskın sonrası geri dönüp dönmemeyi tartıştıklarını belirten Mr 10100100000, The Pirate Bay‘in amacının ne olduğuna ve ne kadar süre devam etmeleri gerektiğine karar verme aşamasında olduklarını söyledi. Kapatılmalarının ardından ortaya çıkan diğer sitelerden rahatsız olmadıklarını belirten The Pirate Bay yöneticisi, kullanıcıları kandırmadıkları sürece sorun olmadığını söyledi.