Sosyal medyanın önde gelen platformlarından Twitter, milyonlarca kullanıcısının merakla beklediği herkese DM (Direct Message) gönderme özelliğini kullanıma sundu. Bugüne kadar sadece birbirini takip eden üyeler arasında DM gönderme özelliği aktifken, dün geceden itibaren bu zorunluluk ortadan kalktı.
Artık birbirini takip etme zorunluluğu ortadan kalktığı için sizi takip etmeyenlere de rahatça mesaj gönderebileceksiniz ve alabileceksiniz.
 
ÖZELLİĞİ KULANMAK İÇİN İZİN VERMEK GEREKİYOR
Ancak Twitter bu özelliği kullanıcılar için seçenekli hale getirdi. Çünkü tanımadığınız kişilerden rahatsız edici mesajlar alabilirsiniz. Twitter'da bir hesabın herkesten DM alabilmesi için Ayarlar > Güvenlik Gizlilik > Receive Direct Messages from anyone (Herkesten DM al) özelliğinin seçili olması gerekiyor. Bu özelliği aktif hale getirdikten sonra 'Değişiklikleri Kaydet' butonuna basmanız yeterli...
 
HERKESE DM ATAMIYORSANIZ SEBEBİ 'O' AYARIN YAPILMAMIŞ OLMASI
Eğer sizi takip etmeyen bazı hesaplara DM atabiliyor, bazılarına da atamıyorsanız sebebi yukarıda bahsettiğimiz ayarla ilgili... Bu ayarı aktif hale getirmeyenler yine eskisi gibi sadece takip ettikleri kişilerden DM alacak.
 
METİN HALEN İNGİLİZCE
Özellik henüz devreye girdiğinden Twitter'ın Türkçe ekibi ilgili ayardaki ifadeleri dahi henüz Türkçe'ye çevirmemiş.