Güney Koreli Samsung'un IFA Fuarı'nda tanıttığı kavisli ekranlı telefonu Galaxy Note Edge, Türkiye'de satışa sunuluyor. İlk olarak Eylül ayında düzenlenen fuarda teknoloji dünyasının beğenisine sunulan Galaxy Note Edge, kavisli ekranıyla hayli dikkat çekmişti. Geçen sürede dünyanın çeşitli ülkelerinde Galaxy Edge'i satışa sunan Samsung, sonunda cihazı Türkiye'de de satışa sunma kararı aldı.
Samsung Electronics Turkey Ürün Müdürü Tolga Erdem, düzenlediği basın toplantısında Galaxy Note Edge'in 21 Aralık Pazartesi günündn itibaren 2799 TL fiyat etiketiyle Türkiye'de satışa sunulacağı bilgisini verdi. Android 4.4.4 sürümü yüklü olan cihazın Ocak ayı içinde Android 5.0 güncellemesine kavuşacağı da açıklandı.
Galaxy Note 4 ile birçok özelliği aynı olan Galaxy Edge'in en çok dikkat çeken özelliği ekranının sağa doğru kavisli bir şekilde tasarlanmış olması. Bu kavisli bölüm bir widget gibi ana ekrandan bağımsız şekilde kullanım sunuyor. Samsung'un patentli ürünü olan Note Edge, Snapdragon 805 çipsetini kullanıyor. 16 MP değerindeki OIS kamera ve S Pen gibi özellikleri Note 4 ile tamamen aynı olan cihazın ekranında Corning Gorilla Glass 3 tercih edilmiş.