Samsung, Barselona'da düzenlenen MWC 2015 kapsamında merakla beklenen Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge akıllı telefonlarını tanıttı. Bugüne kadar haklarında paylaşılan sızıntıları doğrulayan iki cihaz, 2015'te akıllı telefon pazarında çok konuşulacağa benziyor. Bizde şirketin iki yeni modelini sizler için kısaca karşılaştırdık.
 
Tasarım
Samsung Galaxy s6'da plastik kasa kullanımını büyük ölçüde terk ederek, tüketicilerinin taleplerine yer vermiş gözüküyor. Şirket, yeni amiral gemisinde kenarları yuvarlatılmış yekpare metal kasa ve Gorilla Glass 4 camla kaplı ön ve arka panel kullanmayı tercih etti.
 
Galaxy S6 edge de hemen hemen aynı tasarımı kullanan şirket, yeni edge'de iki yana kavislenen ekran kullanmayı tercih etti. Ağırlık konusunda Galaxy S6 edge, Galaxy S6’ya göre 6 gram daha hafif.
 
Galaxy S6 edge’in 142.1 x 70.1 x 7.0 mm.’lik boyutlarına karşı Galaxy S6 143.4 x 70.5 x 6.8 mm.’lik boyutlara sahip.
 
Her iki cihaz için de çok sayıda renk seçeneği mevcut. İnci beyazı, siyah safir ve platin altın Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in ortak renk seçenekleri arasında yer alıyor. Galaxy S6 için topaz mavisi ve zümrüt yeşili olmak üzere iki ekstra renk seçeneği daha bulunuyor.
 
Ekran
Galaxy S6’da 5.1 inç boyutunda quad HD Super AMOLED ekran bulunuyor. 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde olan ekran 577 ppi piksel yoğunluğu sağlıyor. Galaxy S6 edge, Galaxy S6 ile aynı özellikleri barındıran ekrana sahip. İki cihazın ekranları arasındaki tek farkı Galaxy S6 edge’in ekranındaki kavis oluşturuyor.
 
İşlemci
İki cihaz arasındaki en büyük fark işlemcide gösteriyor. Galaxy S6’da 2.1 GHz hızında sekiz çekirdekli işlemci bulunuyor. Galaxy S6 edge ise 1.5 GHz hızında sekiz çekirdekli işlemci bulunuyor. Her iki cihazda da 3 GB RAM ile tüketicilerle buluşuyor. İşlemci hızındaki küçük fark bu alanda Samsung Galaxy S6’yı biraz öne çıkarsa da, kesin bir yargıda bulunmak için iki cihazın performansını daha geniş kapsamlı biçimde test etmek gerekiyor.
 
Depolama
Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge 32, 64 ve 128 GB dahili depolama seçeneğine sahip. Samsung, Apple'a mı özendi bilemeyiz ancak her iki cihazda da microSD desteği kaldırıldı. Ürünleri satın almayı düşünenler bu detaya dikkat etmeli.
 
Pil
Samsung Galaxy S6’da kablosuz şarj desteğine sahip 2550 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Samsung Galaxy S6 edge’in 2600 mAh kapasiteli pili de kablosuz olarak şarj edilebiliyor. Az da olsa daha büyük bir pile sahip olduğu için bu alanda Samsung Galaxy S6 edge, en azından kağıt üstünde, ön plana çıkıyor.
 
Kamera
Kamera konusunda Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge ortak özellikleri paylaşıyor. Her iki cihazda da 16 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kameralar bulunuyor. Bu kameraların f/1.9 lenslere ve yüksek çözünürlük sensörlerine sahip olduklarını da ayrıca belirtmekte fayda var.
 
Yazılım
Hem Samsung Galaxy S6 hem de Galaxy S6 edge kutularından Android 5.0 Lollipop işletim sistemi ve TouchWiz arayüzüyle çıkıyor.