Çin teknoloji şirketi Huawei, akıllı telefon pazarı ve telekom altyapısı sektöründe geliştirdiği ürünlerle adından sıkça söz ettiriyor. Şirket kısa bir süre önce yeni amiral gemisi P8 modelini tanıtarak, akıllı telefon pazarında iddiasını ortaya koydu. Son çıkan iddialara bakılırsa şirket, akıllı telefon pazarında daha iddialı olabilmek için, yeni bir mobil işletim sistemi üzerinde çalıştığı konuşuluyor.
 
Genelde Google'ın geliştirdiği Android işletim sistemini tercih eden Huawei'nin, iddialara göre ilerleyen zamanlarda kendi işletim sistemine geçebileceği söyleniyor.
 
Çin dışından gelen raporlara göre Huawei, şu anda kendi işletim sistemi ile çalışan bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Çin'in üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi konumunda yer alan Huawei'nin nasıl bir işletim sistemi hazırladığı şimdilik bilinmiyor. Sadece 3 yıldır bir işletim sistemi hazırlığında olduğu belirtiliyor. Birkaç gün önce ise Huawei, 2 Haziran tarihinde New York'ta düzenleyeceği etkinliğin basın davetiyelerini yayınlamıştı. Bu etkinlikte Huawei P8 ile birlikte merakla beklenen yeni işletim sistemine dair bazı açıklamalar da yapılabilir.
Öte yandan Huawei'nin Nexus cihazı hazırlığı içerisinde olduğu da bir başka söylentiler arasında yer alıyor.