Apple yeni mobil işletim sistemi iOS 8’i dün gece saat 20:00’de kullanıma sundu. Yaklaşık 1 GB boyutundaki güncelleme sayesinde iPhone ve iPad cihazları birçok yeni özelliğe kavuşuyor. iOS 8'in yeni özelliklerine değinmeden önce, güncelleme nasıl yüklenir ve hangi cihazları kapsıyor kısaca anlatalım.
 
iPhone 4 sahiplerine kötü haber
 
iOS 8 işletim sistemi iPhone 4S ve sonrası telefonlar indirilebilecek. Apple, iPhone 4 modelini güncelleme kapsamına almadı. Bu iPhone 4 sahipleri için kötü haber zira Apple, bu telefonların çalışmaya devam edeceği fakat bir süre sonra telefondaki uygulamaların yeni güncelleme istemesi nedeniyle çalışamayacağını ifade etti. iOS 8 güncellemesini aşağıdaki cihazlar alabilecek.
 
- iPhone 4S
- Iphone 5
- iPhone 5S
- iPhone 6
- iPhone 6 Plus
- iPad Mini
- iPad Mini 2
- iPad 2
- iPad 3
- iPad 4
- iPad Air
 
iOS 8 NASIL YÜKLENİR?
 
iOS 8 güncellemesini yüklemenin iki yolu bulunuyor. Birincisi Wi-Fi üzerinden ikincisi bilgisayarınızda bulunan iTunes programı üzerinden. Güncellemeyi yüklemeden önce cihazınızda yeterli boş alanın olduğunu kontrol etmeniz gerekiyor. Güncelleme 1 GB boyutunda olduğundan, cihazınızda yeterli alan açmanız gerekiyor. Bunun için Ayarlar > Genel > Kullanım'a dokunup içeriğinizin ne kadar alan kullandığına bakın.
 
iOS 8'i yüklemeden önce dikkat!
 
Yeni mobil işletim sistemini akıllı cihazlarına yüklemek isteyen kullanıcıların, öncelikli olarak cihazlarını yedeklediklerinden emin olmalı. Bunun için güncelleme yapılacak cihazın iCloud hesabıyla eşleştirilmesi gerekiyor. Yedekleme işlemi bilgisayarlarla da yapılabiliyor. iOS 8’i yüklemeden önce akıllı telefon veya tabletin bilgisayara bağlanması ve iTunes ile eş zamanlanması gerekiyor. Böylece telefonunuzdaki fotoğraflar, rehber veya uygulamalar gibi birçok kişisel içerik yeni işletim sistemine direkt olarak aktarılabiliyor.
 
Wi-Fi üzerinden kablosuz güncelleme nasıl yapılır?
 
1- Cihazınızı şarja takın
2- Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye dokunun.
3- Güncellemeyi indirmek için İndir ve Yükle'ye dokunun. Aygıtınız Wi-Fi ağa ve bir güç kaynağına bağlıyken güncellemeler otomatik olarak indirilebilir.
4- İndirme işlemi tamamlandığında Yükle'ye dokunun veya güncellemeyi daha sonra yüklemek için Sonra'ya dokunun. Aygıtınızda parola etkinleştirildiyse, güncellemeyi yüklemeden önce parolayı girmeniz istenir.
 
Bazı iOS güncellemeleri kablosuz olarak indirilemez. VPN veya proxy bağlantıları aygıtınızın iOS güncelleme sunucularına bağlanmasını önleyebilir. Bu bağlantıları kullanıyorsanız kapatmanız gerekebilir.


 
iTunes üzerinden güncelleme nasıl yapılır?
 
- Cihazınızı bilgisayarınıza bağlayınız
- iTunes programını açın
- Resimde gösterilen 1. adımda bulunan cihazınıza tıklayın
- Gelen ekranda Güncelle seçeneğini seçin
- iTunes size cihaz yedeklensin mi diye soracak kabul edin ve güncelleme işleminin tamamlanmasını bekleyin
 
Cihazınıza güncellemeyi yükledikten sonra yaşadığınız sorunları bu sayfadan paylaşarak, güncellemeyi yükleyecek okuyuculara yardımcı olabilirsiniz.