Apple, geliştiriciler için iOS 9.1 beta 4 sürümünü yayınladı. iOS 9 sürümlerinde yaşanan stabilite ve performans sorunlarının çözüleceği iOS 9.1 güncellemesi için Beta sürümler ile hazırlık yapan Apple, çoğu sorunu iOS 9.1 Beta 4 ile çözüyor.



iOS 9.1'de Unicode 8 desteği var. Ama asıl odak noktası ise iPad Pro ve dev ekranlı tabletin aksesuarları. Beta 3'te göze çarpan değişikliklerden biri ise yenilenmiş olan duvar kağıtlarıydı. Üç farklı gezegenin görselleri değiştirildi. Şimdilik beta 4'le alakalı herhangi göze çarpan değişiklik yok gözüküyor.
İsteyen olursa 9.1'in açık betasına katılabilir. Bunun için Apple'ın beta programına kayıt yaptırmak lazım. Ancak uyaralım, beta sürümünü yüklemeden önce kesinlikle yedeklerinizi alın. Ayrıca beta sürümleri kararsız ve hata dolu oluyor. Problemlerle karşılaşabilirsiniz. 

iOS 9.1 Beta 4 alan modeller
iOS 9.1 Beta 4 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.

iOS 9.1 beta 4, şu anda OTA yoluyla veya Apple Geliştirici Merkezi'nden indirilebilir. Kayıtlı normal kullanıcılar için açık beta sürümünü beklemek gerekiyor. Genel olarak açık beta sürümü kısa zamanda yayınlanıyor.