Apple’ın gelecek ay yapılacak WWDC etkinliğinde büyük ihtimalle şirketin yeni jenerasyon işletim sistemi olacak iOS 9 ile tannıacağız.

Apple, ortaya çıkan söylentilere göre yeni mobil işletim sisteminin güvenliği konusuna daha kapsamlı bir çaba harcayacak.

Hepimizin bildiği gibi Apple hiçbir zaman jailbreak topluluğunun bir taraftarı olmadı ve olacak gibi de görünmüyor. Çıkan haberlere göre şirket, Rootless olarak adlandırdığı bir teknoloji ile güvenlik konusuna özellikle eğilmek için oldukça büyük çaba harcıyor. Söylendiğine göre bu özellik iPhone, iPad veya Mac (Mac üzerinde kapatılabilir) üzerinde belirli hatalı sistemlere her türlü erişimi engelleyecek. 

Şimdiye kadar iOS işletim sisteminin açıklarından faydalanarak bunları aktif etmek ve iPhone ve iPad’leri jailbreak’lemek mümkündü. Ancak ‘Rootless’ teknolojisi tüm kapıları kapatacakmış gibi bir izlenim veriyor.

Tabii ki asla imkansız demiyoruz. Ancak bu haberler doğruysa iOS 9’da jailbreak işlemi zorlu bir yola girecekmiş gibi görünüyor. Eğer Rootless WWDC‘de tanıtılırsa bunu izlemek ilginç olacak. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?