Apple'ın yeni telefonu iPhone 6 tanıtılmadan satışa çıktı bile. Bugüne kadar sızıntıları ile sıkça gündeme gelen iPhone 6 artık satış fiyatı ve ön sipariş haberleri ile gündeme geliyor. Geçtiğimiz gün bir firmanın hazırladığı satış broşürleri ile gündeme gelen iPhone 6, bu sefer Çin'de ön siparişe açıldı. Üstelik ön sipariş fiyatı da belli oldu.
Çin'in önde gelen e-ticaret siteleri Alibaba ve Taobao üzerinden bazı uyanık satıcılar şimdiden iPhone 6 için ön sipariş toplamaya başladılar. iPhone 6'yı 1500 dolara (3150 TL) satışa çıkaran uyanık girişimciler, ilanlarında bugüne kadar ortaya çıkan sızıntılarda kullanılan görsellerden faydalandılar. Bugüne kadar tanıtılan iPhone modellerinin ortalama 650 - 700 dolar aralığında piyasaya sürüldüğünü düşündüğümüzde, Çinli satıcıların henüz tanıtılmayan iPhone 6 için 2.5 katı bir ücret talep ettikleri görülüyor.



Çinli uyanıklar bu kadarla da kalmıyorlar, cihaza ilk sahip olmak isteyen alıcılardan 80 dolar ön ödeme istiyorlar. İşte o satıcılardan birisinin hazırladığı Apple'ın sitesine benzer satış sayfası.
Siz bu fiyatlardan iPhone 6 almayı düşünür müsünüz?