Apple‘ın yeni akıllı telefonunu (veya telefonlarını) duyurmasına yaklaşık dört ay gibi bir sürenin kaldığı şu günlerde, birbirinden farklı iddialar öne süren çeşitli sızıntılar ortaya çıkıyor.

Dripleaks tarafından sızdırılan bir görüntüde, ABD'li şirketin yeni amiral gemisinin iPhone 6 gibi görüneceğini ancak 6.7 mm kalınlık ile ondan 2 mm daha ince olacağını iddia ediyor. Ayrıca şimdiki modelin 750 x 1334 çözünürlüğünün aksine yeni cihaz 1080 x 1920 çözünürlükte 4.7 inç ekrana sahip olabilir. Bir başka fark ise piksel yoğunluğu konusunda; iPhone 6’da 326 ppi olan değer görüntüye göre yeni cihazda 441 ppi olarak yer alıyor.

iphone 6s

Sızan görüntüye göre, yeni (iddia edilen ismi ile) iPhone 6S‘in arkasında 12 MP ana kamera ve önünde 5 mp selfie kamerası bulunacak. Apple A9 işlemciden güç alacak cihazda ayrıca M9 motion yardımcı işlemci bulunması da oldukça dikkat çekici bir özellik.

Eğer bu görüntüdeki iddialar doğruysa, iPhone 6S Plus da, selefi 6 Plus’ta bulunan Full HD ekranın gelişmiş versiyonu olan QHD ekranla karşımıza çıkabilir.