Cupertino merkezli teknoloji devi Apple’ın piyasaya sürmeyi planladığı iPhone 6S’in kamerası hakkında bilgiler gelmeye başladı. Önümüzdeki Eylül ayında tanıtılacak iPhone 6S’in arka kamerasıda 12 mega piksel Sony RGBW sensör kullanacağı söyleniyor.
 
Bir kaç kaynaktan alınan bilgiye göre, S serisinin yeni üyesinin arka tarafında 12 mega piksel Sony RGBW sensöre sahip, ön tarafta ise iPhone 6 ve 6 Plus‘ta mevcut olan 8 mega piksel kamera kullanılacak. Asyalı kaynaklardan sızdırılan daha detaylı bilgiler ile, Apple‘ın yeni telefonunda Sony‘nin sensörünü tercih edeceği iddiası güç kazanıyor.
 
Sony’nin sensöründe de bazı değişiklikler mevcut
Buna ek olarak, Sony’nin yeni sensöründe küçük ama dikkate değer bir değişiklik bulunacak. Sensörün, düşük ışık koşullarında daha kaliteli fotoğraf çekimlerine imkan veren yeni ekipmanlarla donatılacağı söyleniyor. Ayrıca, faz detektörü ile de otomatik odaklanmanın daha yüksek hıza kavuşacağı da söylentiler arasında.
 
Son olarak bu haber, yeni iPhone akıllı telefonda çift kamera yerleştirmesi iddialarına da bir son vermiş oluyor. Apple‘ın bu kamerayı, herhangi bir hata bulunmaması için bir yılı aşkın süredir test ettiği söyleniyor. Bütün bunları şirket yeni telefonunu resmi olarak tanıttığı zaman kesin olarak öğreneceğiz. Cihazın ortaya çıkma zamanı ise muhtemelen Ağustos ayının başı gibi görünüyor.